menu Sluit het hoofdmenu

Toegankelijk reuzentheater in Leeuwarden

vindt plaats op: 
vrijdag 17 augustus 2018
De reus van Royal de Luxe

De Reuzen van Royal de Luxe komen naar Leeuwarden. Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus wandelen, eten, douchen en slapen ze in de Friese hoofdstad. Het event rekent op reusachtige belangstelling van ruim 400.000 bezoekers. De precieze routes worden nog even geheim gehouden, maar op 10 augustus is de route waar de Reuzen allemaal langs zullen wandelen bekend. Omrop Fryslân en andere media zullen verslag doen van dit bijzondere evenement.

Toegankelijkheid voor andersvaliden

Leeuwarden-Fryslân 2018 is voor iedereen en daarom is er actief ingezet om dit event toegankelijk te maken voor iedereen. Voor een evenement als De Reuzen zijn er echter beperkingen waar niets aan gedaan kan worden. Zo is de binnenstad afgesloten voor verkeer en zal het met 400.000 bezoekers moeilijk zijn om vrij te bewegen. De organisatie adviseert daarom om altijd met een begeleider te komen. Ook adviseren ze om geen hulphonden mee te nemen in de mensenmassa, omdat het mogelijk te druk is voor de hond.

Wel/niet kunnen faciliteren

Besluit je om te komen? Om je bezoek mogelijk te maken is er een aantal zaken geregeld. Om daar gebruik van te maken is aanmelden noodzakelijk. Ook groepen andersvaliden kunnen zich aanmelden.

Wat wel:

  • Voor mensen met een Europese Gehandicaptenparkeerkaart is er een speciale (betaalde) parkeerplek;
  • Voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn is er op een aantal plekken een speciaal afgezet gebied (zie het overzicht van afgezette gebieden en tijden);
  • Voor blinde en slechtziende mensen bieden we een Nederlandse audiobeschrijving (door Komt Het Zien!) in de afgezette gebieden;
  • Rolstoeltoiletten zijn in de buurt van afgezette gebieden beschikbaar.

Wat niet:

  • Er is geen rustige route door de stad. Ook is er geen kiss&ride plek bij de afgezette gebieden.

De Reuzen is een visueel spektakel, daarom is met HOOR Friesland besloten om geen speciale voorzieningen voor doven en slechthorenden te treffen. Voor hen is het evenement gewoon toegankelijk.

Aanmelden

Als je gebruik wil maken van de geboden faciliteiten, geef je dan zo snel mogelijk en uiterlijk dinsdag 7 augustus op via de site friesland.nl. Let op: de organisatie wil de beschikbare capaciteit verdelen over degenen die zich opgeven en daarom kun je je voor één dag opgeven en niet voor meerdere. Je kunt wel aangeven dat je de faciliteit bij voorkeur meerdere dagen gebruikt. Wanneer de ruimte er is zullen ze die bieden.

Accreditatie

Je kunt (met uitzondering van de rolstoeltoiletten) alleen van de faciliteiten gebruik maken op vertoon van een accreditatiebandje. Dat wordt door de organisatie afgegeven. Na bevestiging van je aanmelding ontvang je uitleg over hoe je dat bandje krijgt. NB Wanneer je een niet-zichtbare beperking hebt kan het zijn dat de vrijwilligers bij ophalen van je bandje of bij de speciaal ingerichte vakken vragen naar een officieel document als een Begeleiderspas of Autipas.

Kijk op friesland.nl voor de meest recente informatie.