menu Sluit het hoofdmenu

Theaterfestival Boulevard 2017

vindt plaats op: 
donderdag 3 augustus 2017
Theaterfestival Boulevard 2017

Het Theaterfestival Boulevard is een jaarlijks evenement in Den Bosch. Van dinsdag 3 t/m zondag 13 augustus staat een diversiteit aan mooie dans-, theater-, muziek en kindervoorstellingen centraal. Het festival is te bezoeken op het hoofdterrein de Parade, maar ook op vele andere locaties in en rond Den Bosch. Met ook dit jaar weer een groot aantal voorstellingen die ook toegankelijk zijn voor mensen met een visuele beperking.

Elf dagen lang wordt 's-Hertogenbosch verrijkt met kunst en cultuur. Festival Boulevard biedt een snelle kennismaking met theaterland die ook nog eens op niveau is. De scherp gekozen lijst van nieuwe producties staat vol verrassingen. De binnen- én de buitengrenzen van podiumland worden bij Festival Boulevard verlegd. Een keur aan langere en kortere, diepzinnige, meeslepende en humoristische voorstellingen. De vele producties op het gebied van theater, dans, muziek en muziektheater worden uitgevoerd door zowel de door gewinterde als de kersverse acteurs.

Voorstellingen met audiodescriptie

Tijdens het festival zijn er diverse voorstellingen die door audiodescriptie ondersteund worden. Audiodescriptie is een techniek om onder andere films, theaterstukken en tv-programma's toegankelijk te maken voor blinde en slechtziende mensen. Een stem beschrijft in de pauzes tussen de dialogen alle visuele elementen. Zoals de personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn. Mensen met een visuele beperking kunnen door deze extra uitleg de verhaallijn veel beter volgen.

Zomers genieten

Niet alleen cultuurliefhebbers komen op Festival Boulevard af. Met een hapje en een drankje in de zomerse avondzon… staat dit festival voor kijken, lachen, voelen, ontmoeten en beleven. Dat wordt genieten deze zomer!

Kijk voor meer info en het totale programma op de site www.festivalboulevard.nl.

Logo Theaterfestival Boulevard Den Bosch 2017