menu Sluit het hoofdmenu

Theater toegankelijk voor iedereen: 5D SPEELT! in Amsterdam

vindt plaats op: 
vrijdag 28 april 2017
Acteur en theatermaker Klemens Patijn; 5D Speelt

Na 15 jaar blaast acteur en theatermaker Klemens Patijn voor 5D nieuw leven in zijn solo ‘Het verdwijnt vanzelf’! Deze solovoorstelling laat je zien hoe je van een beperking een kracht kunt maken. In de tweede solo ervaar je het onbegrip en de eenzaamheid die een beperking meebrengt. Onder regie van 5D's artistiek leider Beer Boneschansker vertelt de spastische acteur Eric Heijmans in ‘SEMTEX’ op indrukwekkende wijze over zijn belevingswereld. Kom naar de voorstellingen.

Inclusief theater

5D houdt zich voornamelijk bezig met het maken en aanmoedigen van toegankelijk theater. Naast de gebarentolk die bij de voorstelling aanwezig is bieden wij ook een ‘Feel & Greet’ aan. In deze Feel & Greet kunnen blinde of slechtziende mensen het decor, de acteurs en de omgeving zintuiglijk verkennen. Zo kunnen we hen een betere beleving van de voorstelling geven.

Over 5D

Stichting 5D zet zich al jarenlang in voor theater door mensen met een (on)zichtbare handicap. 5D maakt toegankelijk theater voor jong en oud en produceert naast eigen voorstellingen ook coproducties met andere theatergezelschappen. 5D wil een inclusieve maatschappij, waarin mensen met een (on)zichtbare handicap of beperking kunnen deelnemen aan kunst en cultuur. Bovendien is 5D een erkend leerbedrijf en biedt zij elk jaar aan jongeren uit de doelgroep kansen om werkervaring in een veilige omgeving op te doen.
 
Wat:
Het verdwijnt vanzelf: acteur & theatermaker Klemens Patijn, regie Pepijn Cladder. Semtex: acteur Eric Heijmans, regie Beer Boneschansker. Nagesprek: journalist Chris Keulemans. Doventolk: Dido Mirck.

Waar:
Roode Bioscoop in Amsterdam.

Wanneer: vrijdag 28 april om 20:30, Feel & Greet vanaf 20:15 tot 20:25 uur.

Kosten:
15,00 euro