menu Sluit het hoofdmenu

SympoZIEum: behandeling en mogelijkheden voor volwassenen met visuele beperking

vindt plaats op: 
donderdag 16 november 2017
Samen fietsen op een duofiets

Op donderdag 16 november organiseert Irishof in samenwerking met Bartiméus het SympoZIEum voor zowel professionals als mensen met een visuele beperking. Irishof is gespecialiseerd in de zorg voor en begeleiding van mensen met een visuele beperking in Gouda en regio. En Bartiméus is de landelijke expertise-organisatie voor mensen die slechtziend of blind zijn. Samen maken ze van SympoZIEum een leerzame en boeiende dag. Wees vooral welkom.

Bartiméus geeft tijdens dit SympoZIEum samen met Irishof lezingen en workshops. De dag sluiten we af met een verrassend optreden van Charlotte Glorie.

Datum en locatie

Donderdag 16 november van 9.30 - 16.30 uur bij Irishof (adres: Middenmolenplein 266 in Gouda). Er zijn géén kosten verbonden aan het symposium.

Programma
09.30 uur Inloop, ontvangst met koffie/thee  
09.45 uur Opening door dagvoorzitter  
10.00 uur Lezing
11.15 uur Informatie Irishof en Bartiméus
12.30 uur Lunch met informatiekraampjes
13.45 uur Workshops*
15.45 uur Optreden door kleinkunstenares Charlotte Glorie (zij is vanaf haar geboorte blind)
16.15 uur Afsluiting en drankje en gelegenheid tot napraten

* Bij aanmelding kunt u doorgeven welke workshop u wilt volgen.

Aanbod workshops voor deelnemers met visuele beperking

  • Workshop 3D Schilderen: een creatieve workshop waarbij u zelf aan de slag gaat met 3D kunst;
  • Workshop Orion Webbox: een workshop waarin u meer te weten komt over de mogelijkheden en gebruiksgemak van de Orion Webbox, een handig hulpmiddel voor mensen
    met een visuele en/of leesbeperking Ook kunt u de Orion Webbox uitproberen;
  • Workshop Ontmoeting / gespreksgroep: een workshop waarin ontmoeting centraal staat en waar we met elkaar in gesprek gaan aan de hand van gespreksonderwerpen.

Inschrijving

Het aantal plaatsen is beperkt, wij raden u daarom aan om niet te lang te wachten met inschrijven. Interesse? Stuur een e-mail met daarin uw naam, contactgegevens en voorkeur voor de te volgen workshop naar evelyn.geertsema@zorgpartners.nl. Wilt u het in de mail ook vermelden als u een begeleider meeneemt? Telefonisch opgeven is ook mogelijk via telefoonnummer 0182 - 596 700 (receptie Irishof).