menu Sluit het hoofdmenu

Rondleidingen in Beelden aan Zee

vindt plaats op: 
zaterdag 7 juli 2018
Kunstenaar Johan Creten

De Belgische kunstenaar Johan Creten (1963) is een grote internationale naam op het gebied van hedendaagse beeldhouwkunst. Zijn werk is opgenomen in de meest prestigieuze particuliere collecties. Hij had al eens een tentoonstelling in het Louvre in Parijs. Creten heeft met zijn opmerkelijke keuze voor gebakken en geglazuurde klei gezorgd voor een revival van de keramiek. Op zaterdag 7 juli is er een speciale 'Creten' rondleiding voor blinde en slechtziende bezoekers.

Het werk van Johan Creten is monumentaal, kleurig, fascinerend en gelaagd van betekenis. Hij combineert vaak historische verwijzingen met actuele thema’s. Een leuke bijkomstigheid is dat Creten de maker is van één van de 11 Friese fonteinen, nl. de monumentale vleermuisfontein in Bolsward. Meerdere modellen van deze fontein zijn in de tentoonstelling opgenomen.

Veel van de beelden mogen tijdens de rondleiding worden aangeraakt.

Er wordt in kleine groepjes onder leiding van een rondleidster rondgelopen. Na afloop van de rondleiding kunnen de deelnemers de vaste collectie in de Kleine Zaal en op de achterterrassen bezoeken.

Praktische info

Duur: ruim een uur. Kosten voor de rondleiding: EUR 7,50 euro per persoon (dit is exclusief entree), koffie/thee voor aanvang van de rondleiding zijn inbegrepen.

Aanvang/inloop: vanaf 11.00 uur. Aanvang rondleiding: 11.30 uur. Einde rondleiding: circa 12:45 uur.

Aanmelden

Mail of bel museum Beelden aan Zee via binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl of 070 - 358 58 57, meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider. Opgave graag uiterlijk de woensdag vóór de desbetreffende zaterdag.

Meer info op beeldenaanzee.nl.

Op zaterdag 4 augustus en zaterdag 1 september wordt de rondleiding opnieuw aangeboden!