menu Sluit het hoofdmenu

Retinadag in Utrecht

vindt plaats op: 
zaterdag 22 juni 2019
Afbeelding van een oog

Kom naar de Retinadag op zaterdag 22 juni in cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht. Een dag die bestaat uit een interessante plenaire sessie en diverse themabijeenkomsten. Wilt u in een dag helemaal bijgepraat worden over oplossingen voor netvliesaandoeningen, leren omgaan met verlies en thema's als mobiliteit en geleidehonden? Meld u zich dan snel aan via de Oogvereniging.

Programma

10.00 uur   Inloop en koffie
10.30 uur   Plenaire sessie met als sprekers: Prof. Dr. Ingeborgh van den Born over de huidige stand van zaken op het gebied van therapieën voor netvlies aandoeningen. Ook zal ze vertellen over wat het project RD5000 betekent voor de oogheelkunde.
Stephanie Beijnes van de organisatie Verlies en Verder geeft een presentatie met als thema ‘Leer omgaan met verlies een vind weer perspectief en rust.’
12.30 uur   Lunch
13.30 uur  Themabijeenkomsten

A.  Mobiliteit met verminderend zicht.
Kan ik nog autorijden? Kan ik nog fietsen? Moete ik met een stok gaan lopen? Dit zijn vragen waar we allemaal tegenaan lopen. Een medewerker van Visio vertelt hier meer over.

B.  Geleidehonden.
Van de Oogvereniging Themagroep Geleidehonden komt vertellen over wat er allemaal komt kijken als je een hond wil. Wanneer mag dat? Wat kan zo’n hond allemaal? Welke hondenscholen zijn er, en wat voor soort honden? Op dit soort vragen krijg je antwoord.

15.00 uur   Borrel en nazit.

Praktische informatie

Datum en tijd: zaterdag 22 juni 2019 van 10.00 tot 16.30 uur.
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht. Voor een routebeschrijving zie https://www.accommodatiedomstad.nl/routebeschrijving/
Kosten: € 10,00 voor leden van de Oogvereniging en hun begeleiders, € 15,00 voor niet-leden. Dit is inclusief koffie, thee, lunch en de borrel.
U kunt het bedrag overmaken op rekeningnummer: NL74 RABO 0131 9619 85 t.n.v. Oogvereniging Retina en o.v.v. Retinadag 2019.

Aanmelden? Dat kan per mail via retina@oogvereniging.nl of via de Ooglijn 030 - 294 54 44. Vermeld bij de aanmelding je keuze voor het middagprogramma (A of B) en eventuele dieetwensen.

Korte introductie van de sprekers

Prof. Dr. Ingeborgh van den Born werkt als oogarts bij het Oogziekenhuis Rotterdam. Haar specialismen zijn medische retina en genetische oogheelkunde. Zij is actief in het project RD5000.

Stéphanie Beijnes begeleider Rouw & Verlies
Stephanie Beijnes komt vertellen over een door haar ontwikkelde methode: Het Kompas. Deze methode helpt mensen en geeft handvatten om een manier te vinden om, om te kunnen gaan met verlies.
Verlies kan op veel manieren, door overlijden, echtscheiding, ontslag en/of door het verlies van je gezondheid.

Autorijden en visuele beperking
Mobiliteit behoud met gemotoriseerde voertuigen ( auto, tractor, scoot-mobiel). De workshop wordt verzorgd door Wim van Damme, werkzaam bij Visio.

Geleidehond gebruiker
Mogelijkheden en informatie over het in aanmerking komen en hebben van een geleidehond. Wat komt er allemaal bij kijken. De workshop wordt verzorgd door een lid van de Geleidehond gebruikers van de Oogvereniging.