menu Sluit het hoofdmenu

Paralympische Talentdag op Papendal

vindt plaats op: 
zondag 20 oktober 2019
Sportster met visuele beperking houdt een bal in haar handen tegen haar schouder

Op zondag 20 oktober organiseert NOC*NSF in samenwerking met 14 sportbonden voor de 11e keer de TeamNL Paralympische Talentdag in sportcentrum Papendal in Arnhem. Sinds 2009 hebben meer dan 400 sporters met een beperking deelgenomen aan deze Talentdag. En meer dan 35 sporters zijn nog actief in programma’s onder regie van de sportbond. Maar liefst 16 van deze sporters hebben deelgenomen aan de Paralympische Spelen in Rio!

Nieuw talent gezocht

Tijdens deze dag beoordelen talent- en bondscoaches van verschillende sporten de potentie van de deelnemers. NOC*NSF en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gekeken naar een goede trainingssituatie. De ingezette lijn stijgende lijn willen we voortzetten en daarom zoeken we voor de Paralympische Spelen van 2024 en 2028 naar nieuw sporttalent!

Sporters met een beperking

We zoeken deelnemers tussen de 12 en 35 jaar met een lichamelijke/visuele beperking, die sportief zijn en ambities in de sport hebben. De beperking kan verschillen van het missen van drie vingers tot het hebben van een dwarslaesie.
Voor specifiekere informatie zie paralympisch.nl/talentdag/profielparalympisch. Bekijk ook de Paralympische Sportwijzer waarin de sporten en de classificeerbare handicaps worden benoemd.