menu Sluit het hoofdmenu

Leuke activiteiten meivakantie in muZIEum Nijmegen

vindt plaats op: 
zaterdag 22 april 2017
MuZIEum opent je de ogen

Onze ogen vertellen ons veel over de wereld. Sommige dingen zijn met je andere zintuigen niet eens echt interessant. Of toch wel? In de meivakantie zetten we je overige zintuigen in het zonnetje en dagen we ze uit. Geef je ogen wat rust en ontdek zelf hoeveel jouw zintuigen je wel niet vertellen! Kom tussen 22 april en 7 mei naar het muZIEum en beleef het mee.

Voelschilderij MuZIEum NijmegenMaak je eigen voelschilderij

Een schilderij vertelt blinde mensen vaak niet zoveel. Met je vingers voel je alleen een ietwat bobbelig doek of slechts een gladde, koude glasplaat die het schilderwerk beschermt. Maar dat kan anders. In de meivakantie dagen wij je uit om blind of slechtziend een schilderij te maken. En niet zomaar een schilderij, maar een voelschilderij. Laat de creativiteit in je los en ontdek wat verschillende materialen, vormen en reliëf overbrengen. Want een schilderij is zwijgend, maar het spreekt wel!

Geluidenspel

Dan zijn er natuurlijk je oren. Hoeveel geluiden herken jij? Doe mee aan ons geluidenspel en scoor punten!

Meiproeverij

Voelen je smaak- en reukzin zich achtergesteld? Geen paniek. Tijdens onze meiproeverij in het donker gaat alle aandacht naar hen, terwijl jij wordt verrast met lekkernijen.

Ga naar de website van het muZIEum om te reserveren.