menu Sluit het hoofdmenu

Kindtraining 'Samenspel' - Zwolle

vindt plaats op: 
woensdag 6 november 2019

Een training gericht op samenspel voor slechtziende en blinde kinderen van groep 3 tot en met 8 (6-12 jaar)

Locatie en datum:

Bij Bartiméus in Zwolle. Data volgt.

Deze training is interessant voor u als u vragen heeft over:

Het spelen van uw kind met andere kinderen. Wanneer uw kind veel alleen speelt of het samenspelen niet zo goed lukt.
Alle kinderen spelen! We zien echter dat kinderen met een visuele beperking veel meer alleen spelen dan hun goedziende leeftijdsgenootjes. Terwijl samenspelen juist zo leuk en goed is! Het spel van goedziende kinderen is vaak snel en moeilijk te overzien. Invoegen in een spel is voor kinderen met een visuele beperking erg moeilijk; wat is een goed moment, wie spreek ik aan? Als het samenspelen niet zo goed lukt is deze training interessant.

Opzet van de training:

De middagen Samenspel vinden plaats in een groep kinderen die qua spel en samenspel goed bij elkaar passen. Twee ambulant begeleiders leiden en organiseren deze middagen. Tijdens deze middagen worden activiteiten met de hele groep gedaan, is er ruimte voor vrij spel en drinken we wat samen. We hebben in de school van Bartiméus een eigen ruimte waar we kunnen kunnen spelen, maar we zijn ook vaak buiten op het schoolplen of in de gymzaal. Er is elke middag een activiteit die de begeleiding voorbereid heeft. Deze variëren van knutselen en het ontdekken van verschillende materialen, een (aangepast) balspel, samen een verhaal maken of een gezelschapsspel spelen. Tijdens deze spellen en activiteiten worden speelvaardigheden geoefend en gestimuleerd. Daarom is er bewust altijd ruimte voor initiatieven van de kinderen, zodat deze gestimuleerd worden. In de ruimte is divers spelmateriaal aanwezig. Dit wordt door de begeleiders methodisch ingezet.

Tijdens deze training komen aan bod:

Vaardigheden voor samenspel worden geoefend en gestimuleerd, kinderen krijgen spelideeën aangereikt en kunnen spelinitiatieven nemen, omgaan met winnen en verliezen. Daarnaast is in de activiteiten aandacht voor sociale vaardigheden, wereldverkenning en autonomie.

Meer informatie en aanmelden:

Heeft u vragen en/of interesse, neem dan contact op met uw behandelaar/begeleider van Bartiméus. Bent u geen cliënt van Bartiméus, neem dan contact op met onze afdeling Aanmelding en Informatie. Telefoon 088 - 88 99 888, elke werkdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.