menu Sluit het hoofdmenu

Jaarlijkse truckersdag Bartiméus

vindt plaats op: 
zaterdag 7 april 2018
Truckersdag Bartiméus

Op zaterdag 7 april beleeft Bartiméus in Doorn voor de 30e keer de Truckersdag. Dit is een evenement waar de bewoners ieder jaar erg naar uitkijken. Tientallen trucks komen naar Bartiméus in Doorn. Bewoners kunnen alles bekijken én natuurlijk meerijden met de rit. Onderweg wordt er veel getoeterd en gezwaaid.

De Truckersdag is voor de slechtziende en blinde mensen met een verstandelijke beperking al jaren een geweldige belevenis. Zij krijgen ruimschoots de tijd om de voertuigen te bekijken én te voelen. De truckers van de Veenendaalse Truckervereniging nemen cliënten geheel belangeloos mee op hun tocht over de Utrechtse Heuvelrug en vertellen onderweg de fijne kneepjes van het vak.

De route die de trucks tussen 11.00 uur en ongeveer 13.00 uur zullen rijden loopt van uitrit van Bartiméus aan de Oude Arnhemsebovenweg over de Hydeparklaan, Provinciale weg N255, Sterkenburgerlaan, Gooyerdijk, Sterkenburgerlaan, Langbroekerdijk, Amerongerwetering, Nieuwe Steeg, Vijverlaan, Dreef, Hoflaan en weer terug naar Bartiméus via de Provinciale weg en de Hydeparklaan.

Vanaf 8.00 uur ’s morgens staan zo’n 70 vrachtwagens opgesteld op het terrein van Bartiméus in Doorn. Het rijden van deze route duurt anderhalf à twee uur.

Door de grote hoeveelheid trucks is het mogelijk dat op die dag enige verkeershinder kan ontstaan op de Oude Arnhemsebovenweg in Doorn.

Truckersbal

Na terugkomst is het tijd voor een feestje. De Truck van het Jaar wordt gekozen en aansluitend is er voor de bewoners van Bartiméus en de truckers een Truckersbal georganiseerd met een optreden van Joan van Haarlem, die het Truckersbal een extra feestelijk tintje zal geven.