menu Sluit het hoofdmenu

Informatiemiddag gesproken ondertiteling

vindt plaats op: 
dinsdag 7 mei 2019
afbeelding van Webbox3

Bartiméus organiseert op dinsdagmiddag 7 mei op haar ves­tiging in Hengelo een informatiemiddag voor mensen die slechtziend of blind zijn. De bijeenkomst staat in het teken van de nieuwste gesproken ondertiteling op de televisie via FOXLINQ of GObox. Deze apparaten kunnen bijdragen aan een zo zelfstandig mogelijk leven met een visuele beperking.

Specialisten van Bartiméus en leveranciers Optelec en Solutions Radio geven korte presentaties over de nieuwste ontwikkelingen over gesproken ondertiteling. Deze middag is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen aan ervaringsdeskundigen, ervaringen uit te wisselen en om de apparatuur zelf uit te proberen.

De zaal gaat open vanaf 12.00 uur. Aanmelden is wenselijk om iedereen voldoende gelegenheid te geven om kennis te laten maken met de apparaten en vragen te stellen.

GObox

Bij online tv kijken bepaalt de kijker welke programma’s op welk tijdstip bekeken worden. De programma’s kunnen gesproken ondertiteling krijgen door de GObox. Het kastje wordt tussen de tv en de ontvanger van bijvoorbeeld KPN, Ziggo of de dvd-speler geplaatst, aangesloten via de HDMI-aansluiting.
De GObox is klein en kan gebruik maken van de luidspreker van de televisie, de Webbox of een draadloze koptelefoon.

Foxlinq

De FOXLINQ leest van alle TV-zenders de Nederlands -of Vlaamstalige ondertiteling voor. De FOXLINQ is voorzien van geavanceerde 'tekstherkenning' software (OCR technologie) die de ondertiteling verkrijgt uit het TV-beeld en vervolgens omzet naar spraak. Hierdoor is de FOXLINQ niet afhankelijk van teletekst of zenderondersteuning.
De FOXLINQ is een compact apparaat dat met een HDMI-kabel wordt aangesloten op de externe digitale ontvanger.

Locatie en tijd:

  • Bastion, Brasemstraat 2, (7559 HN) in Hengelo.
  • Dinsdag 7 mei van 12.30 - 16.00 uur.

Meer informatie en aanmelden bij:

Rob Kolner, Bartiméus projectmedewerker, mobiel: 06 - 23 22 56 76, email: rkolner@bartimeus.nl.