menu Sluit het hoofdmenu

Info-avond ouder wordende oog in Deventer Ziekenhuis

vindt plaats op: 
donderdag 16 maart 2017
Oog met macula

Donderdag 16 maart is er in het Auditorium van het Deventer Ziekenhuis een voorlichtingsavond met als titel ‘Goed ziend ouder worden?’. Het wordt een avond vol informatie over oogaandoeningen die kunnen voorkomen naarmate mensen ouder worden. Ook professionals van Bartiméus zijn deze avond aanwezig om vragen te beantwoorden.

Oogartsen zullen onder meer ingaan op de ontwikkeling en behandeling van een veel voorkomende aandoening als staar. Ook glaucoom wordt toegelicht, een aandoening van de oogzenuw waarbij het gezichtsveld langzaam steeds kleiner wordt.

Daarnaast krijgt u een presentatie over macula degeneratie, een aandoening waardoor het scherp zien steeds lastiger wordt. Ook zal een low-vision specialist toelichting geven over het gezichtsveld. Daarnaast zijn er presentaties van patiëntenverenigingen en kunt u de stands bezoeken van expertise-organisaties Bartiméus en Visio. Tijdens de avond is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Stand Bartiméus

In de interactieve stand kunt u informatie inwinnen over revalidatie- en begeleidingsmogelijkheden bij Bartiméus om het leven te kunnen leiden wat bij u past! Ook kunt u uw vragen stellen aan de professionals van Bartiméus, Henk (Optometrist-Low Vision specialist) en Machteld.

Deze voorlichtingsavond wordt georganiseerd door de Oogvereniging (Patiëntengroep Glaucoombelangen) in samenwerking met oogartsen van het Deventer Ziekenhuis (adres) en de Macula Vereniging.

Inschrijven

U kunt zich voor deze avond inschrijven via de Oogvereniging. Stuur een e-mail naar info@oogvereniging.nl o.v.v. Voorlichting Deventer. Aanvang is 19.00 uur.