menu Sluit het hoofdmenu

Ouder- en kindtraining 'Veilig deelnemen aan het verkeer op de fiets'

Een training gericht op fietsvaardigheden en het veilig fietsen in het verkeer. Voor slechtziende kinderen in de leeftijd van 8-11 jaar (groep 5-6-7).

Locatie en datum

Wordt seizoen 2021-2022 niet aangeboden.

Deze training is mogelijk interessant voor u als u vragen heeft als: 

  • Op welke manier kan mijn kind deelnemen aan het verkeer op de fiets?
  • Hoe zijn zijn/haar fietsvaardigheden? 
  • Wat is het kijkgedrag van mijn kind en hoe neemt mijn kind waar in verschillende verkeerssituaties?
  • Hoe kan ik mijn kind hierin begeleiden?

Tijdens deze dag zal aan bod komen: 

  • Oefenen verschillende vaardigheden zoals o.a. fietsen en kijken, stuurvaardigheid, afstand inschatten, links afslaan, verkeersregels en gedrag 
  • Specifieke verkeerssituaties zoals o.a. rotondes, kruisingen en langs geparkeerde auto’s fietsen, 'dode' hoek bij vrachtauto's;
  • Toepassen van het geleerde in de eigen omgeving

Opzet van de training

We beginnen de dag met het kijken naar de korte film over fietsen. Verkeersregels en gedrag komen aan de orde en worden aan de hand van de film met elkaar besproken. Daarna gaan de kinderen fietsen met een ambulant begeleider waarbij een aantal fietsvaardigheden geoefend worden. Voor de ouders is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en informatie te krijgen over fietsen met een visuele beperking. In de middag gaan we een specifieke verkeerssituatie opzoeken en gaan deze lopend en fietsend verkennen.

Meer informatie en aanmelding

Neem dan contact op met uw behandelaar of begeleider van Bartiméus. Is uw kind nog geen cliënt bij Bartiméus, dan kunt u op www.bartimeus.nl/behandeling-en-revalidatie meer informatie vinden over het aanmelden.