menu Sluit het hoofdmenu

Jubileumfestival Het SchildFest in Wolfheze

vindt plaats op: 
zaterdag 10 juni 2017
Festival Het Schildfest in Wolfheze

Op zaterdag 10 juni zijn ruim 230 artiesten, vrijwilligers en medewerkers op de been om u te laten meegenieten van een uniek cultureel festival. Het Schild, centrum voor blinden en slechtzienden in Wolfheze, organiseert dit festival ter gelegenheid van zijn 105-jarig bestaan. Bezoek van 13.00 - 21.00 uur theater, circus, dans, cabaret, poëzie en muziek voorstellingen of doe mee met de workshops, waarbij je ook als je niets kunt zien volop kunt genieten. Toegang is gratis (na aanmelding).

Op het ééndaagse culturele festival draait het om beleven en ervaren. Een greep uit het programma: Grote uitsmijter is de Schots/Ierse band The Wild Geese, die je met een mix van opzwepende feestmuziek en gevoelige ballades meeneemt op een reis door de mist en bergen van Schotland en Ierland. Eerder die dag laten dansers van het Arnhemse Introdans en studenten van ArtEZ je ervaren hoe het is om te dansen als een professioneel balletdanser. De Arnhemse stadsdichter Jesse Laport laat je samen met zijn 'Friends' aan zijn lippen hangen met voordrachten, waarbij elk woord telt. Strijkkwartet Meander - met leden van onder andere Het Gelders Orkest - voert je mee op de prachtige klanken van viool en chello. Circus Sijm geeft voorstellingen voor iedereen, door stichting 'Komt dat zien!' toegankelijk gemaakt voor blinde mensen door middel van audiodescriptie. Artiesten uit de stal van het Wintercircus en muzikanten geven voorstellingen en workshops en natuurlijk is er een heel leuk kinderprogramma!

Blinde artiesten

Ook blinde artiesten maken hun opwachting: de veelzijdige zanger en muzikant Bert Louissen en gitarist Dennis Allaert betreden het podium. Verder is het toneel voor cabaretière Charlotte Glorie, Alice van der Meer speelt samen met John de Jong evergreens en ook Bert van den Brink betreedt het podium.

Lekker en gemakkelijk

Naast intieme optredens in kleine tenten en een spetterend eindfeest ontbreken ook mobiele keukens niet. Zij toveren de tuin om tot een sfeervol openluchtrestaurant waar heerlijke geuren zich verspreiden en gemakkelijk hanteerbare hapjes uit alle windstreken te bestellen zijn.

Het SchildFest is op zaterdag 10 juni 2017 van 13.00 uur tot 21.00 uur in de Parktuinen rondom Het Schild aan de Wolfhezerweg 101 in Wolfheze. De toegang is gratis, aanmelden gewenst! Bij voorkeur door middel van:

  1. de knop 'contact met ons opnemen' op Facebook via https://www.facebook.com/schildfest/

  2. een mail naar schildfest@hetschild.nl Vermeld daarbij met hoeveel personen u komt of dat u een gastvrouw of - heer wilt reserveren die u tijdens het festival begeleidt!

  3. een telefoontje naar 06 - 37 22 25 26.

Het terrein is grotendeels toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Ruime parkeermogelijkheid aanwezig. Meer praktische- en programma informatie over Het SchildFest kunt u vinden op www.hetschild.nl en www.facebook.com/hetschild