menu Sluit het hoofdmenu

Familieconcert Romeo en Julia Concertgebouw Amsterdam

vindt plaats op: 
zondag 3 juni 2018
Gitaartje met muzieknootjes er omheen

Al heel lang geleden ... Misschien wel langer dan lang geleden was er een straat waarin twee families woonden. En deze twee families hadden al zo lang ruzie, dat niemand meer wist waar die ruzie eigenlijk over ging. Op zondag 3 juni brengt het Koninklijk Concertgebouworkest het liefdesverhaal Romeo en Julia ten gehore in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Er zijn vrijkaarten beschikbaar voor blinde en slechtzienden kinderen (vanaf 6 jaar). Wees er snel bij, want op = op.

Romeo en Julia zijn misschien wel het beroemdste liefdespaar aller tijden. Shakespeare schreef ooit een toneelstuk over hen dat niet bepaald goed afliep. De Russische componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski had zo veel medelijden met Romeo en Julia, dat hij later een muziekstuk componeerde. Het Koninklijk Concertgebouworkest vertelt met de muziek van Tsjaikovski en twee acteurs een eigen versie van het eeuwenoude verhaal over verliefde Romeo en Julia, die in dit verhaal zelf voor een nieuwe afloop kiezen. Een concert onder leiding van Gustavo Gimeno, met prachtige muziek, een eigentijdse poëtische tekst, humor en natuurlijk… liefde!

Voorprogramma kids

Voorafgaand aan het concert is er een kort voorprogramma. Na een korte uitleg over het concert gaan alle kinderen naar de Spiegelzaal waar we samen gaan luisteren naar slagwerker Herman Rieken en zijn instrumenten. Daarna gaan we naar het balkon waar mooie plaatsen zijn gereserveerd. Het orkest speelt het programma twee keer, je kunt kiezen naar welk concert je wilt. Het concert om 13.00 uur, 12.00 uur aankomst, 12.10 uur korte toelichting in Beatrixfoyer, 12.25 uur Herman Rieken, 12.45 uur plaatsnemen op het balkon, 13.00 uur aanvang Romeo en Julia, 14.00 uur einde.
Of het concert om 15.30 uur, 14.30 uur aankomst, 14.40 uur korte toelichting in Beatrixfoyer, 14.55 uur Herman Rieken, 15.15 uur plaatsnemen op het balkon, 15.30 uur aanvang Romeo en Julia, 16.30 uur einde.

Het PAN-fonds stelt een aantal kaarten beschikbaar voor connected2music om blinde en slechtziende kinderen (vanaf 6 jaar) uit te nodigen om naar dit mooie verhaal om een mooie locatie te komen beluisteren. Connect2music verstrekt informatie over muziekbeoefening door musici met een visuele beperking.

Wil je samen met ouder of begeleider naar een van de concerten? Meld je dan vóór 23 mei aan op info@connect2music.nl en vermeld: - aanvangstijd concert (13.00 uur of 15.30 uur) - je leeftijd - naam begeleider - adresgegevens - telefoonnummer. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Per aanmelding zijn er twee vrijkaarten te verkrijgen, extra kaarten kosten € 14,00 (kind) en € 17,50 (volwassene). Meer over het Koninklijk Concertgebouworkest. Meer over connect2music is te vinden op connect2music.nl.

Locatie: grote zaal Concertgebouw in Amsterdam. Aanvang 13.00 uur OF 15.30 uur.