menu Sluit het hoofdmenu

Elements of Freestyle van Circolo met audiodescriptie

vindt plaats op: 
woensdag 26 oktober 2016
Festival Circolo met voorstelling audiodescriptie

In de herfstvakantie ontvouwt zich voor de zesde keer een (inter)nationaal circusfestival op Landgoed Velder in Liempde (NB): Festival Circolo. Voorstellingen waarbij circus zich vermengt met moderne dans, muziek, theater en vormgeving tot totaaltheater. Op woensdag 26 oktober wordt de voorstelling 'Elements of Freestyle' van de Amsterdamse urban-groep ISH ‘gevisualiseerd’ door middel van audiodescriptie. Een ideale voorstelling voor mensen met een visuele beperking, jong en oud.

Voor de eerste keer maakt Festival Circolo één voorstelling speciaal toegankelijk voor blinde en slechtziende mensen door middel van audiodescriptie en een 'Meet and Feel' introductie.

Over Elements of Freestyle

Onnavolgbare skaters, freerunners en BMX’ers bevolken ‘Elements of Freestyle’. Hun geluk? Dat ruikt naar kettingolie, kuitenbalsem en kogellagervet. Want als je ingewikkelde tricks lukken, ben je king or queen. Om die verslavende seconden draait het in dit opzienbarende spektakel van ISH.  ‘Elements of Freestyle’ is pure poetry on feet & wheels: de BMX’er die een fiets als partner heeft, de skater die op adrenaline leeft, de freerunner die voorbij zijn schaduw zweeft. Naast angstzweet biedt ‘Elements of Freestyle’ ook de betovering van breakdance en freestyle basketbal. Motto: de stad is van ons. Kom je vanavond buitenspelen?

De regie van ‘Elements of Freestyle’ is in handen van Marco Gerris, o.a. bekend van de televisieprogramma’s ‘So You Think You Can Dance’ en ‘de Free Style Games’.

Toegankelijk

Circusverslaggevers vertellen via koptelefoons wat er allemaal op het podium te zien is en de gasten met een visuele beperking kunnen het decor zelf ervaren en de kostuums van de spelers bevoelen. Heeft u of uw kind een visusbeperking en interesse in deze voorstelling? Meld u zich dan aan via welkom@festivalcircolo.nl. Er worden dan speciale plaatsen en koptelefoons gereserveerd. Ontvangst is om 12.00 uur op het festivalterrein voor een introductie op de voorstelling, incl. kopje koffie/thee. Na de voorstelling kunt u tijdens een ‘Meet and Feel’ in contact komen met de spelers van de voorstelling.

Voor dit speciale programma geldt de normale toegangsprijs (volwassenen: € 20,- / kinderen € 15,-). Deze bijzondere voorstelling komt tot stand in samenwerking met Stichting ‘Komt het zien’, Stichting 5D en de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt.

Bekijk en beluister de voorstelling van ISH op www.festivalcircolo.nl. De voorstelling is op woensdag 26 oktober om 14.00 uur en geschikt vanaf 4 jaar.