menu Sluit het hoofdmenu

Dinner in The Dark! Beleef het met familie en vrienden

vindt plaats op: 
vrijdag 17 februari 2017
Dinner in The Dark

Hoe legt u aan uw omgeving uit wat uw visuele beperking inhoudt? Vindt u dat lastig te omschrijven? Of vindt u het onderwerp al snel te zwaar? Bartiméus organiseert in samenwerking met Boerderijcafé Mausel in Noordbroek (GR) op vrijdag 17 februari een Dinner in The Dark 'familieavond', voor familieleden, vrienden en/of bekenden van mensen met een visuele beperking. Op deze wijze willen we goedziende mensen op een creatieve manier bewust maken van de wereld van het niet-zien. Eet u mee?

Tijdens een Dinner in The Dark eet u samen met uw genodigden een (H)eerlijke maaltijd. Uw tafelgenoten zullen ervaren hoe andere zintuigen het zien kunnen overnemen, zonder dat u maar iets hoeft uit te leggen. Medewerkers van Bartiméus en ervaringsdeskundige Bert Vos zijn deze avond aanwezig om vragen te beantwoorden en waar nodig te ondersteunen. Na afloop bespreken we kort met elkaar de bevindingen van de avond.

1 ervaring zegt meer dan 1000 woorden

Het doel van de avond is niet om te ervaren hoe het is om blind te dineren, want die ervaring kunnen we nooit nabootsen. Maar we willen bereiken dat uw goedziende genodigden (met behulp van u!) zich na het diner het leven met een visuele beperking beter begrijpen. Na afloop liggen er voor de goedziende gasten ervaringsbrillen van slechtziendheid klaar. Ervaar hiermee wat je (niet) ziet bij functioneel blind of kokervisus.

Boerderijcafé Mausel serveert een 5-gangen diner in een volstrekt donkere ruimte. Van te voren weet u niet wat u gaat eten, een ding is wel zeker: we gaan de smaakpapillen goed op de proef stellen! Alles wat u op uw bord krijgt, zijn (H)eerlijke streekproducten uit Oost-Groningen. Kosten van het diner zijn € 49,- per persoon.

Dinner in The Dark meemaken?

Reserveren kan via het contactformulier op www.dinnerinthedark.nu (onder tab Data en reserveren). Maar u kunt uiteraard ook bellen of een mail sturen naar Boerderijcafé Mausel, Noorderstraat 21 in Noordbroek, telefoon 0598 - 451 591, mail info@mausel.nl Laat het weten als u dieetwensen heeft!