menu Sluit het hoofdmenu

Brugklas B. Online

vindt plaats op: 
vrijdag 3 juli 2020

De overgang naar de brugklas is voor alle jongeren een spannende gebeurtenis, een onbekend avontuur. Voor jongeren met een visuele beperking kan dit een extra uitdaging zijn. Tijdens deze training heb je onder begeleiding online gesprekken met andere jongeren met een visuele beperking. Deelnemers kunnen hun verhaal kwijt en vinden erkenning.

Opzet

Tweewekelijks hebben 2 à 3 jongeren online contact onder begeleiding van een ambulant begeleider.

In de gesprekken worden allerlei onderwerpen besproken waar de jongeren mee te maken krijgen in de brugklas op de nieuwe school. Jongeren delen hun ervaringen rondom thema’s zoals nieuwe vrienden maken, groepscultuur en omgaan met energiegevers en energievreters.

Naast de online gesprekken zijn er ook live-contacten met het groepje, uiteraard volgens de richtlijnen van de 'anderhalvemeter samenleving'. 

De start is op 3 juli 2020 met een live-bijeenkomst om kennis te maken met elkaar en informatie te delen over de online-contacten. De tweede live-bijeenkomst zal zijn op 20 maart 2021.

Meer informatie en aanmelden

Heb jij /heeft u vragen en/of interesse, neem dan contact op met de behandelaar/begeleider van Bartiméus.

Geen cliënt van Bartiméus, maar wel belangstelling? Bel dan met ons informatienummer 088 - 88 99 888, elke werkdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.