menu Sluit het hoofdmenu

Blind varen op je gevoel

vindt plaats op: 
vrijdag 7 oktober 2016
Maak kennis met zeilen

Grenzen verleggen, uitdagingen aangaan en genieten op en aan het water, samen of alleen. Het kan allemaal! SailWise organiseert al jarenlang watersportvakanties voor mensen met een beperking onder het motto ‘Iedereen kan watersporten’. Op vrijdag 7 oktober wordt er op de Loosdrechtse plassen een zeildag gehouden voor mensen met een visuele beperking. Bartiméus is betrokken bij de organisatie van deze zeildag.

Voor wie op een ontspannen manier wil kennismaken met zeilen is dit een mooie gelegenheid. Onder begeleiding van ervaren instructeurs doe je ervaring op met het zeilen. Voor je het weet ben je bekend met gijpen, laveren en opkruisen.

Carola Jonkman, werkzaam bij Bartiméus en betrokken bij het zeilevent: "Wij krijgen regelmatig vragen over sportmogelijkheden bij een visuele beperking. Toen we in contact kwamen met SailWise kwamen we al snel op het idee om een Zeildag te organiseren. Er blijkt animo voor te zijn, de eerste enthousiaste reacties én aanmeldingen zijn al binnen!"

Alles op een rijtje

Datum: vrijdag 7 oktober.
Kosten: € 10,00 p/p (inclusief lunch). Tegen meerprijs van € 12,75 kunnen deelnemers opgehaald worden op station Hilversum. Deze kosten komen bovenop de kosten van 10 euro.
Tijd: van 9.30/10.00 - 16.00 uur.
Minimum leeftijd: 16 jaar.
Met eigen of openbaar vervoer naar Oud-Loosdrecht komen.
Adres: eiland Robinson Crusoe in Loosdrechtse Plassen, Oud-Loosdrecht.
Wie wil mag een begeleider meenemen en anders word je gekoppeld aan een vrijwilliger van SailWise.

De zeildag gaat door bij minimaal 10 deelnemers en er is plek voor maximaal 30 personen (incl. begeleiders). Regenkleding en zwemvesten zijn te leen bij SailWise. Het gaat onder bijna alle weersomstandigheden door, alleen bij onweer gaan we van het water af.

Aanmelden en meer info

Inschrijven en/of meer info inwinnen, kan per e-mail bij Bartiméus, cjonkman@bartimeus.nl (Carola Jonkman) of telefonisch 020 - 667 68 30 (bereikbaar op ma, di en do). Je kunt je ook rechtstreeks aanmelden bij SailWise boekingen@sailwise.nl (Carola Waalwijk).

“Als ik de geluiden om me heen hoor van klapperende zeilen en de zon in mijn gezicht voel, geeft het mij zo’n geluksgevoel.”