menu Sluit het hoofdmenu

BHEA online non visueel training 'Bekijk het eens anders'

vindt plaats op: 
maandag 6 december 2021

De BHEA online non visueel training 'Bekijk het eens anders' is bestemd voor mensen die blind of maatschappelijk blind zijn, waarbij non-visuele compensatiemogelijkheden centraal staan.

Wat krijgt u?

Compensatiemogelijkheden zijn foefjes, handigheidjes die het dagelijks leven kunnen vergemakkelijken. U krijgt dus handvatten bij het omgaan met uw visuele beperking. Compensatiemogelijkheden kunt u gebruiken bij onder meer mobiliteit en vervoer, het huishouden, communicatie en tijdsbesteding.

De training

De training bestaat uit twee online bijeenkomsten. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst neemt één van de trainers contact met u op om kennis te maken en om eventueel het beeldbellen, waarmee u de training volgt, nader toe te lichten. Na de eerste bijeenkomst krijgt u video's toegestuurd ter voorbereiding op de tweede online bijeenkomst. Na de laatste digitale ontmoeting ontvangt u een 'naslagpakket', zodat u nog een keer de gelegenheid kunt nemen om alles door te nemen.

Een groep bestaat uit maximaal zes deelnemers.

Data en aanvang

De eerste bijeenkomst is op 6 december a.s. en de tweede bijeenkomst vindt plaats op 13 december a.s. Beide bijeenkomsten starten om 09.30 uur en duren ongeveer tot 12.30 uur.
Deelname is alleen mogelijk wanneer u aan beide bijeenkomsten kunt deelnemen.

Aanmelden

Iedereen die cliënt is en een intake heeft gehad bij Bartiméus kan zich aanmelden voor de 'Bekijk het eens anders' trainingen. De training wordt vergoed vanuit de zorgverzekering.

Voor de trainingen op 6 en 13 december a.s. kan uw behandelaar, intaker of casemanager u aanmelden door u op de wachtlijst te plaatsen via het eigen secretariaat. Aanmelden kan tot een week voor aanvang van de eerste bijeenkomst. U krijgt in de week voorafgaand aan de training bericht of u kunt deelnemen. Contactpersoon voor deze training is Joke de Jager, jdjager@bartimeus.nl