menu Sluit het hoofdmenu

Buzzels: puzzelen met gevoel

Buzzels biedt nieuwe tactiele legpuzzelmogelijkheden voor mensen met een visuele beperking. De Buzzels worden gemaakt met de nieuwste technologie van het 3D-printen.

De ontwikkelde Buzzels stimuleren de cognitieve ontwikkeling en het abstract denken en bieden plezier en ontspanning voor jong en oud! Buzzels biedt de mogelijkheid om puzzels daadwerkelijk te voelen door onder andere verschil in hoogte te ervaren, sporen te volgen en vormen te herkennen. 

Buzzels bieden een grote variatie aan niveaus en is hierdoor ook voor de vergevorderde puzzelaar een grote uitdaging. Er zijn puzzels van 6 tot bijna 90 stukjes. Elke puzzel is bedacht door iemand met een visuele beperking.

Buzzels zijn verkrijgbaar bij IrisHuys https://irishuys.nl/product-categorie/adl-hulpmiddelen/buzzels/

Puzzel Bestek

Dit is een rechthoekige puzzel van circa 19 bij 14 centimeter. De puzzel heeft 20 stukjes plus een omlijsting om de stukjes bij elkaar te houden. Het bestek is voelbaar op de puzzelstukjes en vormt een lepel, mes en een vork. Het mes bevat echte kartelrandjes. Spelenderwijs herkent de puzzelaar deze vormen. Geschikt voor kinderen en beginnende puzzelaars. 

 

 

puzzel buis: 5 ongelijke ringen passen op 1 manier samen in een torenPuzzel Buis

De Buis 'buzzel' bestaat uit 5 ongelijke ringen die op één manier precies in elkaar passen en daardoor een toren vormen. De gehele buis is zo'n 20 centimeter hoog.
De puzzel is geschikt voor zowel kinderen, beginnende en gevorderde puzzelaars. 

 

puzzel Figuren met verschillende figuren die elk weer bestaan uit 2 stukjesPuzzel Figuren

Deze puzzel bestaat uit 12 vierkante stukjes. Samen vormen ze een rechthoek van zo'n 19 bij 14 centimeter. Elk stukje bevat de helft van een figuur of een bepaald reliëf, een ander stukje bevat precies de andere helft van dit figuur of reliëf. Alle stukjes samen passen daarmee op één manier op elkaar. De puzzel is geschikt voor  beginnende en gevorderde puzzelaars.

 

Puzzel met 88 stukjes die samen 1 aaneengesloten slinger vormenPuzzel Slingers

Deze rechthoekige Buzzels is een echte breinbreker. De puzzel bestaat uit maar liefst 88 vierkante stukjes. Gezamenlijk moeten de stukjes een onafgebroken slinger vormen. Het begin en het eind van de slinger lopen af. Voor de gevorderde puzzelaar.

 

Puzzel met zes geribbelde stukken in de vorm van een renbaanPuzzel Renbaan

Deze puzzel bestaat uit 6 vierkante stukjes die elk een deel van een renbaan vormen. De losse stukjes zijn voelbaar door een ingeprent golfpatroon. De puzzel is voorzien van een rechthoekige omlijsting om de puzzelstukjes bij elkaar te houden. Geschikt voor kinderen en beginnende puzzelaars. 

 

Puzzel in de vorm van de B in het logo van BartiméusPuzzel Bartiméus logo

Het logo van Bartiméus is een veelkleurig palet waarin de letter B tot uitdrukking komt. In deze puzzel zijn de kleuren 'voelbaar' gemaakt door elke kleur op een puzzelstukje een verschillende hoogte te geven. Het klinkt ingewikkeld, maar deze 'buzzel' is goed te doen voor kinderen en beginnende puzzelaars met een visuele beperking. De puzzel bestaat uit 5 ongelijke stukken.  

 

Puzzel in de vorm van een berglandschapPuzzel Berg

Deze puzzel bestaat uit 12 ongelijke stukken die samen een tactiel bergpatroon vormen. De hoogste berg piekt tot een hoogte van 5 centimeter. De stukjes passen maar op 1 manier en moeten soepel op elkaar aansluiten. De puzzel is voorzien van een omlijsting om de stukjes bij elkaar te houden. Geschikt voor beginnende puzzelaars én gevorderden! 

 

Fotoalbums