menu Sluit het hoofdmenu

Activiteiten buitenshuis

Diverse stichtingen en verenigingen organiseren activiteiten die speciaal bedoeld zijn voor blinde of slechtziende mensen. U kunt hierbij denken aan sporten, creatieven workshops of vakanties.

Bent  u nog op zoek naar een leuke activiteit of wilt u specifieke informatie over een bepaalde activiteit? We zetten een aantal mogelijkheden voor u op een rij.

Sporten

Sporten is leuk, gezellig, gezond en werkt ontspannend. En er is heel veel mogelijk, van recreatief sporten tot sporten op wedstrijdniveau. Een aantal verenigingen en sportbonden heeft speciale programma's voor mensen met een visuele beperking.

Creatieve activiteiten

Creatieve activiteiten zijn niet alleen leuk, maar zijn ook goed voor de emotionele expressie, concentratie, fantasie, motoriek, cognitieve ontwikkeling en sociale vaardigheden.En creactiviteit kan op vele manier tot uitdrukking komen, denk aan toneel, muziek maken, beeldhouwen of schilderen. Wilt u uw creativiteit eens de vrije loop laten, dan zijn er diverse mogelijkheden in de vorm van creatieve cursussen of workshops.

Tuinieren

Tuinieren staat voor ontspanning en genieten van alles wat groeit en bloeit. Houdt u niet van tuinieren, maar geniet u wel van het voelen, ruiken, horen of zelfs het proeven van een tuin? Er zijn diverse initiatieven en tuinen die u op uw manier kunnen laten genieten van een tuin.

Vakantie of dagje uit

Er zijn een aantal organisaties die vakanties, stedentrips of dagjes-uit voor mensen met een visuele beperking organiseren. Een paar vakantieparken en hotels hebben speciaal aangepaste woningen of kamers voor blinde en slechtziende mensen. Ook als u het het financieel niet heel breed heeft, zijn er mogelijkheden om op vakantie te gaan. Naast zorgverzekeraars en gemeenten zijn er ook fondsen die u financieel kunnen ondersteunen.

Heeft u zelf nog leuke tips voor activiteiten voor blinde of slechtziende mensen? We horen het graag van u!