menu Sluit het hoofdmenu

Klantcase Gemeente Gooise Meren

Gemeente Gooise Meren heeft de ambitie om koploper te zijn bij de implementatie van het VN-verdrag Handicap. En heeft daarom Bartiméus gevraagd te helpen bij het realiseren van de doelen op het gebied van visuele toegankelijkheid.

Samenwerking met Bartiméus

Een aantal geselecteerde gebieden binnen Bussum, Naarden, Muiden en Muidenberg zijn intensief getoetst op toegankelijkheid. De toetsing is uitgevoerd door een groep van ervaringsdeskundigen én professionals op het gebied van toegankelijkheid voor mensen met een visuele én fysieke beperking. Hierbij is gekeken naar de bereikbaarheid, de bruikbaarheid en betreedbaarheid van de gemeentelijke voorzieningen.

Resultaat

In het door Bartiméus uitgebrachte rapport zijn diverse aanbevelingen gedaan voor het optimaliseren van de openbare ruimte. Denk hierbij aan het inrichten van veilige en obstakelvrije zones en het aanpassen en onderhouden van de huidige routegeleiding. Met de uitvoering van de aanbevelingen in dit rapport zet de gemeente belangrijke stappen om de omgeving voor haar inwoners toegankelijker te maken. En kan de gemeente Gooise Meren een belangrijke rol spelen als koploper gemeente voor de toegankelijkheid in de uitvoering van het VN-verdrag Handicap.