menu Sluit het hoofdmenu

Technologische toepassingen en innovaties

Technologische innovaties stellen ons voor uitdagingen, maar bieden ook kansen. Technologie kan voor mensen met een visuele beperking het verschil maken. Bartiméus heeft daarom een eigen innovatie lab waar we prototypes ontwikkelen en actief werken aan concrete toepassingen voor onze eigen cliënten. Ook worden we regelmatig gevraagd om mee te denken over digitale toegankelijkheid van innovaties van bedrijven en organisaties die mensen met een visuele beperking kunnen ondersteunen bij hun dagelijkse uitdagingen.

Samenwerking

Samen maken we het verschil. Daarom bundelen we kracht, kennis en kunde met hogescholen, universiteiten, bedrijven en organisaties. We werken bijvoorbeeld samen met de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, AVANS Hogeschool en de Universiteit van Utrecht. Zij helpen ideeën door te ontwikkelen tot toepasbare technologieën. Andere samenwerkingspartners zijn: Geodan, Stichting Innovative Power, b-Grid, Prorail, Albert Heijn, Vodafone, Ziggo en Bol.com.

Wayfinding

Mobiliteitsvraagstukken vormen een van de belangrijkste thema’s voor mensen die blind of slechtziend zijn. Bartiméus heeft daarom de afgelopen jaren vele navigatie toepassingen ontwikkeld waarmee we mensen met een visuele beperking en mensen met een meervoudige (verstandelijke) beperking kunnen ondersteunen bij alledaagse activiteiten. Een van deze initiatieven is het nieuwe project Meye Indoor Way. Met Meye Indoor Way willen we een tool ontwikkelen die mensen helpt om binnen openbare, binnenruimtes volledig op de plek van bestemming te komen. Want hoe belangrijk is het om niet alleen de ingang van het gemeentehuis te vinden, maar ook vlekkeloos bij de balie aan te komen? Om zonder hulp je favoriete plekje in de vergaderruimte of collegezaal te bemachtigen? Of zelfstandig de polikliniek van het ziekenhuis te bereiken? 

Benieuwd naar het innovatieve hart van Bartiméus? Neem dan een kijkje in ons expertise Dossier Innovatie en Technologie

Contact

Accessibility is een onderdeel van Bartiméus en richt zich op het optimaal toegankelijk maken van de fysieke, sociale en digitale wereld voor mensen met een (visuele) beperking. Dit doen we met een team van 20 professionals. 

Graag gaan we vrijblijvend met u in gesprek hoe we de toegankelijkheid van uw organisatie kunnen verbeteren. U kunt ons ook bereiken via 030 – 2398270 of info@accessibility.nl. Voor meer informatie zie ook onze website Accessibility.