menu Sluit het hoofdmenu

Technologische toepassingen en innovaties

Technologische innovaties stellen ons voor uitdagingen, maar bieden ook kansen. Technologie kan voor mensen met een visuele beperking het verschil maken. Bartiméus heeft daarom een eigen innovatie lab waar we prototypes ontwikkelen en actief werken aan concrete toepassingen voor onze eigen cliënten. Ook worden we regelmatig gevraagd om mee te denken over digitale toegankelijkheid van innovaties van bedrijven en organisaties die mensen met een visuele beperking kunnen ondersteunen bij hun dagelijkse uitdagingen.

Samenwerking

Samen maken we het verschil. Daarom bundelen we kracht, kennis en kunde met hogescholen, universiteiten, bedrijven en organisaties. We werken bijvoorbeeld samen met de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, AVANS Hogeschool en de Universiteit van Utrecht. Zij helpen ideeën door te ontwikkelen tot toepasbare technologieën. Andere samenwerkingspartners zijn: Geodan, Stichting Innovative Power, b-Grid, Prorail, Albert Heijn, Vodafone, Ziggo en Bol.com.

Virtuele geleidelijn-app

Bartiméus ontwikkelt samen met navigatie-expert Geodan de virtuele geleidelijn-app. Met deze innovatieve app is het mogelijk binnen een paar minuten een virtuele geleidelijn te maken waarmee blinden en slechtzienden tot op de centimeter nauwkeurig kunnen navigeren in een voor hen onbekend gebouw. Een plattegrond van het gebouw of externe apparatuur zoals bluetooth-bakens zijn niet nodig.

De gebruiker wordt door trillingen en geluid in de juiste looprichting geleid. De app is nog in ontwikkeling, maar de resultaten van de testen tot nu toe zijn heel positief. Bent u benieuwd hoe deze technologie voor uw locatie of gebouw van toegevoegde waarde kan zijn? Neem dan contact met ons op.

Benieuwd naar het innovatieve hart van Bartiméus? Neem dan een kijkje in ons expertise Dossier Innovatie en Technologie