menu Sluit het hoofdmenu

Laat eens zien wat jij kan!

SO staat voor Speciaal Onderwijs. In onze school in Lochem bieden we basisonderwijs aan leerlingen van 4 – 12 jaar die slechtziend of blind zijn. Wij gaan uit van het principe: 'Gewoon waar het kan en speciaal waar het moet!' Dit betekent dat wij hetzelfde onderwijs geven als op de reguliere basisschool met dezelfde vakken, dezelfde methodes, dezelfde toetsen, ook de CITO eindtoets en dezelfde lestijden.

Onze school in het prachtige Lochem

Vlakbij het centrum van de stad is de school gevestigd in een nieuw gebouw aan de Graanweg 1b. De leerlingen zijn verdeeld over vier groepen: een kleuterobservatiegroep, een onderbouw-, een midden- en een bovenbouwgroep.

Het schoolgebouw

In de vormgeving van het gebouw is zoveel mogelijk rekening gehouden met de visuele beperking van de leerlingen. De school biedt een optimaal toegankelijke, veilige en uitdagende leeromgeving aan de leerlingen. Een duidelijke structuur en vormgeving helpt onze leerlingen bij hun oriëntatie in het gebouw. De school is op een natuurlijke wijze geschikt gemaakt door het accentueren en het toepassen van informatiebronnen als textuur, geluid en kleurcontrasten. De school is rolstoeltoegankelijk. Ook de sanitaire unit en de keuken zijn hierop ingericht.

De school bestaat uit zes klaslokalen met elk een gescheiden ruimte, waarin de leerkracht zich met een leerling kan terugtrekken voor individuele instructie. 

De speelzaal

Van de zes lokalen wordt één lokaal gebruikt door Dienstverlening van Bartiméus. Tevens beschikken we over een multifunctionele ruimte voor bewegingsonderwijs voor de kleutergroep die ook gebruikt kan worden voor fysiotherapie, muziek, drama, het houden van ouderavonden en als ontmoetingsruimte.

 

De speelplein

Schoolspeeltuin

Erg trots zijn we op onze schoolspeeltuin. Het is voor onze leerlingen een uitdagende en veilige plaats om te spelen. Deze tuin is verdeeld in verschillende zones die elk uitnodigen tot spelen en ontdekken. In de tuin bevinden zich onder andere het mollenbos (klim- en klautertoestel), de zintuigentuin voor muziek, een doolhof, een verkeerscircuit, een schommel, een zandbak en een rustplek met picknicktafel.

Proef de sfeer van onze school in Lochem

Dat school heel leuk kan zijn laten de leerlingen zien van Bartiméus Onderwijs in Lochem

Promo Bartiméus scholen in Zeist en Lochem

Promo Bartiméus scholen in Zeist en Lochem