menu Sluit het hoofdmenu

Audio Opbergen en terugvinden (audio versie)

Opberg- en merksystemen voor mensen met een visuele beperking. Deze publicatie op audio informeert over verschillende vormen van merken en merkmaterialen en geeft praktische voorbeelden.

Mensen met een visuele beperking missen de mogelijkheid met een snelle blik de inhoud van een kast of lade te overzien. Zij hebben baat bij opbergsystemen die ze zelf bedenken. In deze publicatie vinden zij aandachtspunten en tips voor het opzetten van een goed opbergsysteem. Voor blinde en slechtziende mensen die moeite hebben om verschillende artikelen van elkaar te onderscheiden, is het merken (of markeren) van voorwerpen op een manier die voor hen goed is waar te nemen, essentieel. “Opbergen… en terugvinden” informeert over verschillende vormen van merken en merkmaterialen en geeft praktische voorbeelden binnen allerlei toepassingsgebieden.

De informatie is in eerste instantie bedoeld voor volwassenen met een visuele beperking. Met name diegenen die op latere leeftijd hun zicht geheel of gedeeltelijk verloren hebben, zullen de informatie op vele manieren kunnen toepassen in hun dagelijks leven.

Meer informatie
Auteur: Gerda Schwellengrebel
Verschenen in 2007
2 audio-cd's overgezet naar mp3
 

Artikelnr : 163143190049