menu Sluit het hoofdmenu

Alles onder 1 dak: ZieZo-beurs 2017

vindt plaats op: 
vrijdag 24 maart 2017
Bril met letterkaart oogarts

Het leven kunnen leiden dat bij u past, dat is de ambitie van Bartiméus. De regie voert u zelf en onze medewerkers ondersteunen u hier graag bij. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart vindt u Bartiméus prominent op ZieZo in Jaarbeurs Beatrixgebouw. Dé oogbeurs voor iedereen die niet of niet goed kan zien en voor professionals die in hun werk te maken hebben met een oogbeperking. In onze stand demonstreren we 2 innovaties die bijdragen aan een zelfstandig leven. Maar we hebben meer...

Welke hulpmiddelen zijn handig of noodzakelijk? Hoe zit het met werken en leren? Hoe blijf ik zelfstandig en mobiel? Op deze unieke beurs kunt u in één dag een volledig overzicht van alle mogelijkheden als het gaat om wonen, werken, lezen, leren, ontspannen, kortom leven met een visuele beperking. Ook is er een groot aanbod van hulpmiddelen, waarvan u de meeste ter plekke direct kunt kopen!

Toegankelijkheid centraal in Bartiméusstand

U kunt onze professionals ontmoeten en uw vragen stellen. We leveren graag een bijdrage aan een goed leven voor mensen met een visuele beperking. We zullen dit jaar op de beurs verschillende thema's belichten waaronder audiodescriptie, enkele ICT hulpmiddelen als iPhone en iPad, Buzzels (puzzelen met gevoel) en de slimme deurbel. Ook presenteren we twee bijzondere innovaties die bijdragen aan toegankelijkheid en zelfstandigheid. Daarnaast hebben we op zaterdag van 12.00 - 14.00 uur boekenschrijfster Morena Lam in ons midden, u kunt haar boek bestellen en de boekenlegger laten signeren. En u kunt u zich laten bijpraten in de PEP-stand (Persoonlijke Effectieve Presentatie) over kleuren en kledingstyle. Uiteraard beantwoorden we graag al uw vragen over leven met een visuele beperking. Hopelijk mogen we u begroeten in de Bartiméusstand of bij een van de Bartiméus workshops.

Kennisplein Horen en Zien

Bartiméus staat samen met enkele andere organisaties ook op het Kennisplein Horen & Zien. Op vrijdagmorgen 24 maart vindt op het kennisplein de opening van het landelijk expertisecentrum Doofblindheid plaats. U van harte welkom bij deze feestelijke opening! Charlotte van de Molengraft, voorzitter van de Participatiegroep DoofBlinden binnen de Oogvereniging Nederland, opent het programma. Gastsprekers zijn: Frank Bluiminck, directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), Prof. dr. Marleen Janssen, hoogleraar doofblindheid aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Dewi Hummelink, student aan het Deltion College in Zwolle, opleiding Grafische Vormgeving.

Kom naar de beurs en kom in contact met alle aanbieders van diensten en hulpmiddelen. Loepen en andere hulpmiddelen, activiteiten, geleidehonden, opleidingen, werkplekaanpassingen, brailleleesregels, studie-ondersteuning, arbeidsbemiddeling, workshops, spelletjes, boeken,loepen, verenigingen en telefonie.

De toegang is gratis via de site van ZieZo, ga naar gratis toegangskaarten. Meer informatie vindt u onder andere bij veelgestelde vragen. U kunt met uw vragen ook terecht bij de Ooglijn, telefoon 030 - 294 54 44 of ooglijn@oogvereniging.nl.

NIEUW: de virtuele geleidelijn, video met audiodescriptie

Een innovatieve applicatie van Bartiméus waarmee mensen met een visuele beperking zich veiliger, onafhankelijker en makkelijker verplaatsen in openbare ruimtes