menu Sluit het hoofdmenu

World Sight Day

vindt plaats op: 
donderdag 8 oktober 2015
World Sight Day; eye care for all

World Sight Day is hét moment om stil te staan bij onze ogen en het zien. Rond deze dag organiseert de Oogvereniging in samenwerking met ziekenhuizen in heel Nederland informatiebijeenkomsten over het ouder wordende oog. Ook Bartiméus doet mee.

De World Health Organization (WHO) heeft de tweede donderdag van oktober uitgeroepen tot World Sight Day. Het doel van deze jaarlijks terugkerende dag is om blind- en slechtziendheid zo veel mogelijk te voorkomen. Het thema dit jaar is 'Eye Care For All'.

In veel landen is oogzorg niet zo vanzelfsprekend en toegankelijk als in Nederland, maar ook in ons land kunnen we niet om World Sight Day heen. Iedereen kan problemen krijgen met zijn ogen. Juist in Nederland is er meestal meer aan te doen dan mensen soms denken. Tijdig opsporen en behandelen kan veel problemen met het zien en met het gezichtsveld voorkomen. In het hele land organiseert de Oogvereniging dan ook informatiebijeenkomsten.

Speciale informatiebijeenkomsten

De informatiebijeenkomsten gaan met name over de oogaandoeningen die het meest voorkomen bij het ouder worden. Denk bijvoorbeeld aan glaucoom, staar en retina-aandoeningen (netvliesaandoeningen). Telkens geldt: er op tijd bij zijn is essentieel! Het kan het verschil maken tussen zien en niet-zien.

Data en locaties

De informatiebijeenkomsten vinden plaats op de volgende data en locaties:

(Bron: Oogvereniging)