menu Sluit het hoofdmenu

Week van de Toegankelijkheid 2019

vindt plaats op: 
maandag 7 oktober 2019
Toegankelijk strand; man in rolstoel

Vrije tijd moet iedereen naar eigen keuze kunnen doorbrengen. Naar het strand, een natuurgebied, concert of expositie. Eropuit gaan, muziek maken of zomaar wat luieren aan de waterkant. Toegankelijk, zonder belemmeringen. Met het motto ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt’ vraagt de Week van de Toegankelijkheid 2019 aandacht voor toegankelijk recreëren. De Week is dit jaar van 7 t/m 11 oktober. Dit jaar met extra veel aandacht voor natuurgebieden en musea.

Logo Week van de Toegankelijkheid 2019Veel organisaties en gemeenten zetten al mooie stappen voor betere toegankelijkheid. Toch lopen mensen met een beperking nog te vaak op tegen belemmeringen om hun vrije tijd te kunnen besteden zoals ze dat zelf willen. Met de Week van de Toegankelijkheid dagen we Nederland uit om met verbeteringen te komen. Landelijk, maar zeker ook bij ú in de buurt.

Zelf aan de slag?

Het zijn vooral de plaatselijke activiteiten vanuit organisaties en gemeentes die het verschil kunnen maken. Bekijk op weekvandetoegankelijkheid.nl wat u kunt doen. Deel uw goede voorbeelden en laat aan anderen zien wat er allemaal mogelijk is voor toegankelijke vrije tijd. Dit kan via de website of door hashtag #wvdt2019 te gebruiken op social media.

Of samen?

Voor toegankelijker recreëren is het belangrijk (en leuk) om samen te werken met organisaties en bedrijven die actief zijn in de vrijetijdssector. Denkt u daarbij aan: de VVV’s, musea, ANVR, natuurorganisaties of de vereniging van poppodia en festivals. De organisatie van de Week brengt u graag in contact met andere partijen zodat u samen aan de slag kunt gaan.

Ook beschikken we over de kennis en materiaal, zoals banners, waarmee u activiteiten voor of tijdens de Week kunt organiseren.

Meer informatie

Via onze website weekvandetoegankelijkheid.nl delen we goede voorbeelden en laten we zien wat er mogelijk is. Ook via Twitter: @toegankelijk en Facebook: @WeekvandeToegankelijkheid houden we u de komende maanden op de hoogte van alle mooie activiteiten en plannen.

De Week van de Toegankelijkheid is een project van Ieder(in), landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte. Meer informatie www.iederin.nl.