menu Sluit het hoofdmenu

Voorlichtingsbijeenkomst over het ouder wordende oog

vindt plaats op: 
donderdag 2 maart 2017
afbeelding oog_bron Slingelandziekenhuis

Op donderdag 2 maart is er in het Slingeland Ziekenhuis een voorlichtingsbijeenkomst over het ouder wordende oog. Deze wordt georganiseerd door de Oogvereniging en het Slingeland Ziekenhuis. De voorlichting is bedoeld voor ouderen die willen weten wat zij kunnen verwachten en voor ouderen die al enigszins oogproblemen ervaren. Ook andere belangstellenden zijn welkom. Bartiméus is aanwezig om hulpmiddelen te demonstreren.

Tijdens de bijeenkomst vertelt Esther Keller (oogarts) over de verschijnselen die u kunt verwachten als het oog ouder wordt. Wat zijn normale verschijnselen en in welke gevallen is het raadzaam het oog te laten onderzoeken? Ook benoemt zij een aantal oogaandoeningen die vaak voorkomen op latere leeftijd. Daarnaast vertelt de oogarts over de rijbewijskeuring.

Na de pauze vertelt Ronald Willering van de Oogvereniging wat de Oogvereniging kan betekenen voor mensen die niet (goed) meer kunnen zien. Ook licht hij toe welke hulpmiddelen er zijn die het functioneren in het dagelijks leven makkelijker kunnen maken. Bijvoorbeeld een telefoon met grote toetsen, een loep, spraakfunctionaliteiten van een iPhone (voor navigatie, het herkennen van geld et cetera) en verschillende apps. Bartiméus is aanwezig om een aantal van deze hulpmiddelen te laten zien.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met dinsdag 28 februari, via voorlichting@slingeland.nl of 0314 - 32 96 37. Er kunnen ongeveer 100 geïnteresseerden terecht, dus wees er snel bij!
 
Waar?        Slingeland Ziekenhuis, Auditorium. Adres: Kruisbergseweg 25, 7009 BL Doetinchem
Wanneer?  Donderdag 2 maart 2017
Tijdstip?    19.30 tot 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur)