menu Sluit het hoofdmenu

Vernieuwing woonpark Bartiméus Doorn

vindt plaats op: 
zaterdag 12 oktober 2019
tactiel kunstwerk in kapel

Zaterdag 12 oktober aanstaande opent Bartiméus in Doorn het nieuwe Dorpshuis Roos, enkele woningen en de vernieuwde kapel. Hiermee markeren we een bijzonder moment in de jaren van nieuwbouw en herinrichting van dit woonzorgpark voor mensen een visuele en meervoudige beperking. Bartiméus heeft haar bijzondere kennis en expertise ingezet om het park op alle gebieden toegankelijk te maken.

Een plek voor ontmoeting tussen bewoners, medewerkers en familieleden; dat is wat we wilden. Daarom zijn we gestart met de bouw van Dorpshuis Roos. Hier komen het restaurant, de soos en de supermarkt samen. Een plek om af te spreken en met elkaar plezier te maken. Naast het dorpshuis openen we acht nieuwe woningen en de gerenoveerde kapel (foto bij dit artikel: tactiel kunstwerk in de kapel). Woonzorgpark ‘t Sand is een groene, open en toegankelijke omgeving voor bewoners, hun begeleiders, verwanten, onze vrijwilligers en iedereen in de omgeving.  

Bartiméus heeft haar bijzondere kennis en expertise ingezet om het park op alle gebieden toegankelijk te maken voor mensen een visuele en meervoudige beperking. Zo zijn er bijzondere geleidepaden en hoorbare markeringen die bewoners helpen om zich zelfstandig en veilig over het ruime terrein te bewegen. In de inrichting van de gebouwen is op een slimme manier gewerkt met verlichting, contrasten in kleur en tastbare items zodat bewoners en gebruikers ook hier zelfstandig hun weg kunnen vinden. Bartiméus wil cliënten en bewoners zo ondersteunen dat zij zich optimaal kunnen ontplooien. 

Bartiméus woonzorgpark 't Sand in Doorn biedt in een veilige groene omgeving alle voorzieningen en specialistische begeleiding voor mensen met een visuele en meervoudige beperking. Hier vinden bewoners een thuis waarbij alles op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, dagbesteding en recreatie voor hen toegankelijk is gemaakt.

Voor meer informatie over de opening, e-mail Henriëtte Eijkelenboom.

Lees meer over wonen in Doorn