menu Sluit het hoofdmenu

Training 'Visuele beperking' voor thuiszorgmedewerkers Zwolle (= VOL)

vindt plaats op: 
vrijdag 26 juni 2015
Lunchen in het donker

Op vrijdag 26 juni organiseert Bartiméus de training 'Visuele beperking' voor thuiszorgmedewerkers in Zwolle. Deze keer speciaal bedoeld voor begeleiders van cliënten met een verstandelijke beperking. Eén ervaring zegt meer dan 1000 woorden!

De training start om 10.15 uur met een informatief deel over het hebben van een visuele beperking, maar vooral ook wat dit voor het werken in de zorg met verstandelijk beperkte cliënten betekent. Dit gaat niet alleen over de visusproblemen die veel cliënten hebben, maar ook wat er mis kan gaan in de visuele verwerking bij cliënten met een niet aangeboren hersenletsel (NAH), zoals bij dementie of CVA.

Lunchen in het donker
Vervolgens staat er een heerlijke lunch klaar... in het donker! Op deze manier kunnen de deelnemers zelf even ervaren hoe het is om met minder of geen zicht te moeten 'kijken'. Na afloop van de lunch gaan we (ziend) in gesprek met een ervaringsdeskundige met een visuele beperking, die dagelijks letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanloopt. Daarbij worden ook omgangs- en omgevingsadviezen besproken voor het dagelijkse werk in de thuiszorg.

Reacties op vorige trainingen

● “Het is bijzonder om te ervaren hoe het is om niets te kunnen zien, dit valt niet mee.”

● “Gevarieerde duidelijke informatie. Levendig en concreet. Tips voor in de praktijk van de thuiszorg.”

● “Ik vond het duidelijk en leerzaam. Weer een ervaring rijker. Dacht veel te weten, ben 61 en heb weer wat geleerd.“

● “Zinvolle en veelzijdige  training om meer over de achtergronden van de visuele beperking te weten te komen en heel mooi om het zelf te kunnen ervaren tijdens de lunch.”

Datum, locatie en kosten
Vrijdag 26 juni
Bartiméus  
Dr. Hengeveldweg 2
8025 AK Zwolle (routebeschrijving)

Inloop vanaf 10.00 uur en afsluiting 14.00 uur.

De kosten van de training en de lunch zijn € 7,50 p.p. Dieetwensen kunt u doorgeven. Betaling contant te voldoen bij start van de bijeenkomst. Het aantal deelnemers is beperkt, minimaal 15 en maximaal 40.

Aanmelden
Wegens grote belangstelling zit deze training vol. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk!