menu Sluit het hoofdmenu

Training 'Visuele beperking' voor thuiszorgmedewerkers Veendam

vindt plaats op: 
maandag 13 april 2015
Afbeelding: Lunchen in het donker

Eén ervaring zegt meer dan 1000 woorden! De training met als thema 'Visuele beperking' voor thuiszorgmedewerkers is speciaal bedoeld voor medewerkers van de verschillende thuiszorgorganisaties in Veendam. Bent u geïnteresseerd in hoe u uw cliënten met een visuele beperking in uw werk zo goed mogelijk kunt ondersteunen? Meld u aan en kom ook maandag 13 april naar Wijkcentrum Dukdalf in Veendam!

Wat kunt u verwachten? De training start met een informatief deel over het hebben van een visuele beperking, maar vooral ook wat dit voor uw werk in de thuiszorg betekent. Dit gaat niet alleen over de visusproblemen die veel ouderen hebben, maar ook wat er mis kan gaan in de visuele verwerking bij ouderen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), zoals bij dementie of een CVA.

Vervolgens staat er een heerlijke lunch voor u klaar... alleen jammer dat u er niets van kunt zien! We lunchen namelijk in het donker! Dit doen we zodat u zelf even kunt ervaren hoe het is om met minder of geen zicht te moeten 'kijken'. Na afloop van de lunch gaan we (ziend) in gesprek met een ervaringsdeskundige met een visuele beperking, die dagelijks letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanloopt die u maar heel even heeft ervaren. Daarbij worden ook omgangs,- en omgevingsadviezen besproken voor het dagelijkse werk in de thuiszorg.

Locatie en tijd

Wijkcentrum Dukdalf, De Reede 1, (9642 MA) Veendam. Inloop vanaf 11.00 uur. Start training 11.30 uur. Afsluiting 14.00 uur.

Aanmelden

De training is kosteloos! Aanmelden is nodig en kan per e-mail via teamnoord@bartimeus.nl of mobiel via 06 - 537 229 93 (Wendy Potze, Ambulant begeleider bij Bartiméus). De sluitingsdatum voor aanmelding is 2 weken voor de trainingsdag; maandag 30 maart. Ook voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met Wendy