menu Sluit het hoofdmenu

Training visuele beperking voor thuiszorgmedewerkers Hengelo

vindt plaats op: 
woensdag 1 juni 2016
Bartiméus training voor thuiszorgmedewerkers

Wilt u als thuiszorgmedewerker uw kennis vergroten omtrent het herkennen van en omgaan met cliënten met een visuele beperking? Dan is deze training beslist iets voor u. Meld u snel aan en kom woensdagavond 1 juni naar Verenigingsgebouw 't Schöpke in Hengelo (OV). Deelname is gratis!

Eén ervaring zegt meer dan 1000 woorden!

De training start met een informatief deel over wat een visuele beperking inhoudt, maar vooral wat dit voor uw werk in de thuiszorg betekent. Dit gaat niet alleen over de visusproblemen waar veel ouderen mee kampen, maar ook wat er mis kan gaan in de visuele verwerking bij ouderen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), zoals bij dementie of een CVA.

Na dit informatieve deel staat er een hapje en drankje klaar. Alleen jammer dat u er niets van kunt zien… want we borrelen namelijk in het donker! Dit doen we om zelf even tijdelijk te ervaren hoe het is om geen of weinig zicht te hebben.

Na afloop van het borrelen gaan we in gesprek met een ervaringsdeskundige met een visuele beperking die dagelijks tegen de belemmeringen aanloopt die u als deelnemer maar even tijdens de borrel hebt ervaren. Daarbij worden ook omgangs,- en omgevingsadviezen besproken voor het dagelijkse werk in de thuiszorg.

Datum, tijd en locatie

1 juni. Inloop vanaf 19:00 uur, start training 19.30 uur en afsluiting om 21.30 uur. Verenigingsgebouw 't Schöpke, Waarbekenweg 23 (7553 KH) in Hengelo.

Kosten en aanmelden

De training is kosteloos. Voor het hapje en drankje wordt een bijdrage van € 5,00 per persoon gevraagd. Graag contant betalen aan het begin van de avond. Aanmelden is nodig en kan per e-mail via pnijland@bartimeus.nl of telefonisch via mobiele nummer 06 - 242 892 65 (Patricia Nijland). Let op: sluitingsdatum voor aanmelding is 20 mei 2016. (Specifieke vragen kunnen bij aanmelding worden aangegeven.)

NB. Bij aanmelding van een team met meer dan 10 personen kunnen wij ook op locatie een Lunch of Borrel in het Donker verzorgen. Neemt u hiervoor contact met ons op!