menu Sluit het hoofdmenu

Training 'Visuele beperking' voor thuiszorgmedewerkers Friesland

vindt plaats op: 
maandag 8 juni 2015

Eén ervaring zegt meer dan 1000 woorden! De training met als thema 'Visuele beperking' voor thuiszorgmedewerkers is speciaal bedoeld voor medewerkers van de verschillende thuiszorgorganisaties in de provincie Friesland. Bent u geïnteresseerd in hoe u uw cliënten met een visuele beperking in uw werk zo goed mogelijk kunt ondersteunen? Meld u aan en kom maandag 8 juni naar Leeuwarden!

De training start met een informatief deel over het hebben van een visuele beperking, maar vooral ook wat dit voor uw werk in de thuiszorg betekent. Dit gaat niet alleen over de visusproblemen die veel ouderen hebben, maar ook wat er mis kan gaan in de visuele verwerking bij ouderen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), zoals bij dementie of een CVA.

Lunchen in het donker

Vervolgens staat er een heerlijke lunch voor u klaar... in het donker! Dit doen we, zodat u zelf even kunt ervaren hoe het is om met minder of geen zicht te moeten 'kijken'. Na afloop van de lunch gaan we (ziend) in gesprek met een ervaringsdeskundige met een visuele beperking, die dagelijks letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanloopt die u maar heel even heeft ervaren. Daarbij worden ook omgangs- en omgevingsadviezen besproken voor het dagelijkse werk in de thuiszorg.

Locatie en tijd

Wijkcentrum Eeltsje’s Hiem, Pieter Sipmawei 11, 8915 DZ Leeuwarden. Inloop vanaf 11.15 uur. Start training 11.30 uur. Afsluiting 14.00 uur.

Aanmelden

De training is kosteloos! Voor de lunch wordt slechts een bijdrage gevraagd van 5 euro p.p. Aanmelden is nodig en kan per e-mail via teamnoord@bartimeus.nl of mobiel via 06 - 537 229 93 (Wendy Potze, Bartiméus medewerker). Ook voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met Wendy.