menu Sluit het hoofdmenu

Training 'Visuele beperking' voor thuiszorgmedewerkers Drenthe

vindt plaats op: 
dinsdag 16 juni 2015
Lunchen in het donker tijdens training thuiszorgmedewerkers

Eén ervaring zegt namelijk meer dan 1000 woorden! De training 'Visuele beperking' op dinsdag 16 juni voor thuiszorgmedewerkers is bedoeld voor medewerkers van de verschillende thuiszorgorganisaties in de provincie Drenthe. Leer, maar vooral ervaar wat een visuele beperking inhoudt!

De training start met een informatief deel over wat een visuele beperking inhoudt, maar vooral wat dit voor het werk in de thuiszorg betekent. Dit gaat niet alleen over de visusproblemen die veel ouderen ondervinden, maar ook wat er mis kan gaan in de visuele verwerking bij ouderen met niet aangeboren hersenletsel, zoals bij dementie of een CVA.

Lunchen in het donker

Na dit informatieve deel staat er een heerlijke lunch klaar: brood met beleg, jus ‘d orange, zuivel en een warme snack. Alleen jammer dat u er niets van kunt zien… We lunchen namelijk in het donker! Dit doen we zodat u zelf kunt ervaren hoe het is om andere zintuigen te moeten gebruiken!

Na afloop van de lunch gaan we in gesprek met een ervaringsdeskundige, een collega met een visuele beperking, die dagelijks tegen de problemen aanloopt die de deelnemers alleen tijdens de lunch hebben ervaren. Daarbij worden ook omgangs,- en omgevingsadviezen besproken voor het dagelijkse werk in de thuiszorg.

Data en locatie

16 juni in Wijkcentrum de Cluft
Statenweg 109, 7824 CW Emmen

Inloop vanaf 11.15 uur. Start training 11.30 uur. Afsluiting 14.00 uur.

De training is kosteloos. Voor de lunch wordt een bijdrage van 5 euro p.p. gevraagd.

Aanmelden is nodig en kan per e-mail via teamnoord@bartimeus.nl of telefonisch op het nummer 06 - 537 229 93 (Wendy Potze). De sluitingsdatum voor aanmelding is dinsdag 2 juni. Specifieke vragen kunt u ook aan Wendy voorleggen.