menu Sluit het hoofdmenu

Training visuele beperking voor thuiszorgmedewerkers Drenthe

vindt plaats op: 
maandag 20 april 2015

Maandag 20 april organiseert Bartiméus opnieuw de training 'Visuele beperking' voor thuiszorgmedewerkers. Deze keer voor medewerkers van de verschillende thuiszorgorganisaties in de provincie Drenthe. Leer, maar vooral ervaar wat een visuele beperking inhoudt. Eén ervaring zegt namelijk meer dan 1000 woorden! Kom ook!

De training start met een informatief deel over wat een visuele beperking inhoudt, maar vooral wat dit voor uw werk in de thuiszorg betekent. Dit gaat niet alleen over de visusproblemen die veel ouderen ondervinden, maar ook wat er mis kan gaan in de visuele verwerking bij ouderen met niet aangeboren hersenletsel, zoals bij dementie of een CVA.

Bewustwording

Na dit informatieve deel staat er een heerlijke lunch voor u klaar; brood met diverse soorten beleg, jus 'd orange, zuivel en een warme snack. Alleen jammer dat u er niets van kunt zien…We lunchen namelijk in het donker! Dit doen we om zelf te ervaren hoe het is om met een visuele beperking te moeten leven.

Na afloop van de lunch gaan we al ziende in gesprek met een ervaringsdeskundige, iemand met een visuele beperking, die dagelijks tegen belemmeringen aanloopt die de deelnemers alleen tijdens de lunch hebben ervaren. Daarbij worden ook omgangs,- en omgevingsadviezen besproken voor het dagelijkse werk in de thuiszorg.

Datum en locatie

Maandag 20 april
Zalencentrum 'De Vredehorst'
Zuidwoldigerweg 30, 7908 AD Hoogeveen

Inloop is vanaf 11.15 uur en we starten de training om 11.30 uur. Afsluiting 14.00 uur.

De training is gratis. Voor de lunch wordt een bijdrage van Eur 5,00 p/p gevraagd.

Aanmelden is nodig en kan per e-mail via teamnoord@bartimeus.nl of telefonisch via 06 - 537 229 93 (Bartiméus medewerker Wendy Potze). De sluitingsdatum voor aanmelding is maandag 6 april. Specifieke vragen kunnen ook worden aangegeven.