menu Sluit het hoofdmenu

Training visuele beperking voor thuiszorgmedewerkers Assen

vindt plaats op: 
vrijdag 29 mei 2015
Afbeelding: lunchen in het donker

Op vrijdag 29 mei organiseert Bartiméus opnieuw de training 'Visuele beperking' voor thuiszorgmedewerkers. Deze keer speciaal bedoeld voor medewerkers van de thuiszorgorganisaties in de provincie Drenthe. Leer, maar vooral ervaar wat een visuele beperking inhoudt. Eén ervaring zegt meer dan 1000 woorden! Kom ook!

De gratis training start met een informatief deel over wat een visuele beperking inhoudt, maar vooral wat dit voor uw werk in de thuiszorg betekent. Dit gaat niet alleen over de visusproblemen die veel ouderen ondervinden, maar ook wat er mis kan gaan in de visuele verwerking bij ouderen met niet aangeboren hersenletsel, zoals bij dementie of een CVA.

Lunchen in het donker

Na dit informatieve deel staat er een heerlijke lunch klaar, brood met diverse soorten beleg, jus 'd orange, zuivel en een warme snack. Alleen jammer dat u er niets van kunt zien… We lunchen namelijk in het donker! Dit doen we om zelf te ervaren hoe het is om met een visuele beperking te moeten leven.

Na afloop van de lunch gaan we al ziende in gesprek met een ervaringsdeskundige, iemand met een visuele beperking, die dagelijks tegen belemmeringen aanloopt die de deelnemers alleen tijdens de lunch hebben ervaren. Daarbij worden ook omgangs,- en omgevingsadviezen besproken voor het dagelijkse werk in de thuiszorg.

Datum en locatie

Maandag 29 mei
'MFA Schakelveld'
Witterhoofdweg 1, 9405 HX Assen
 
Inloop vanaf 11.15 uur en we starten de training 11.30 uur. Afsluiting 14.00 uur.

De training is kosteloos. Voor de lunch vragen we een bijdrage van Euro 5,00 per persoon.

Aanmelden is nodig en kan per mail via teamnoord@bartimeus.nl of telefonisch op het nummer 06 - 537 229 93 (Bartiméus medewerker Wendy Potze). De sluitingsdatum voor aanmelding is 22 mei. Specifieke vragen kunnen ook worden aangegeven.