menu Sluit het hoofdmenu

Studiemiddag en boekpresentatie Mentaliseren kan je leren

vindt plaats op: 
donderdag 9 april 2015

Het stimuleren van mentaliseren, methoden en technieken Mentaliseren is het kunnen denken over en emotioneel weet hebben van het eigen gedrag en dat van anderen. Het kunnen indenken en inleven in de gedachten, gevoelens, bedoeling en wensen van de ander. Op donderdag 9 april houdt Bartiméus van 13.00 - 16.30 uur een studiemiddag inclusief boekpresentatie op haar locatie in Doorn. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd.

Een kind leert te mentaliseren door de reactie van de gehechtheidsfiguur op zijn gedrag, gevoel, wensen en intenties. Mensen met gehechtheidsproblematiek hebben vaak moeite met mentaliseren.

Bartiméus heeft binnen een convenant - samen met de Vrije Universiteit - wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het bevorderen van mentaliseren bij verschillende doelgroepen. Uit dit onderzoek is het boek 'Mentaliseren kan je leren' voortgekomen. Dit boek is geschreven door Francien Dekker en Paula Sterkenburg, beiden werkzaam bij Bartiméus.

Locatie

Oude Arnhemse Bovenweg 3, 3941 XM in Doorn.

U kunt zich aanmelden (vóór 2 april) door een e-mail te sturen naar inschrijvingen@bartimeus.nl o.v.v. naam, adres, titulatuur, beroep en organisatie.