menu Sluit het hoofdmenu

Studentencongres Ergotherapie in Rotterdam

vindt plaats op: 
woensdag 30 mei 2018
Poster studentencongres Ergotherapie op Erasmus University Rotterdam

Op woensdag 30 mei wordt het ‘3e Studentencongres Ergotherapie’ van Ergotherapie Nederland georganiseerd op de Erasmus University (de EUR). Het congres staat in het teken van ‘Divers & Vernieuwend’ en wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam. Het programma kent drie plenaire lezingen en drie workshoprondes, waarvan Bartiméus haar kennis deelt in de vorm van een workshop.

Momenteel heeft 1,2% van de Europese bevolking problemen met zien. Er is dan sprake van een 'defect'. Correctie met behulp van een bril is dan niet meer mogelijk. Vooral ouderen worden geconfronteerd met netvliesproblemen. Denk hierbij aan Maculadegeneratie (MD), een steeds vaker voorkomende oogziekte bij ouderen. De uitdaging is een passende compensatie te bieden voor deze doelgroep. Dit is niet altijd gemakkelijk, omdat de restvisus van elke slechtziend persoon verschillend is.

Zelfstandigheid behouden

Verlichting en vergroting spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven. Hiervoor zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar, waarvan sommige via de basisverzekering vergoed worden. Ook is het mogelijk om slechtziende mensen handigheden aan te leren, alsmede diverse tips te geven voor bijvoorbeeld het huishouden.

Namens Bartiméus zal ambulant begeleider Bea van Rossum samen met Han de Waard, eigenaar van Slechtziend.nl, een presentatie geven met als thema 'Ergotherapie & Slechtziendheid'.