menu Sluit het hoofdmenu

Staatsbosbeheer opent route voor blinden en slechtzienden

vindt plaats op: 
donderdag 22 oktober 2015
Opening wandelroute voor blinden en slechtzienden Hoog Buurlo

Op donderdag 22 oktober opent Mark Sandmann, wethouder groen gemeente Apeldoorn een nieuwe wandelroute voor blinden en slechtzienden in Hoog Buurlo. Staatsbosbeheer heeft samen met Dedicon deze wandelroute voor blinden en slechtzienden ontwikkeld. De route ligt rond de schaapskooi te Hoog Buurlo op de Veluwe, in de buurt van Apeldoorn. En u kunt bij deze officiële opening aanwezig zijn.

De opening doet de heer Sandmann samen met Rianne Roeters, gebiedsmanager Veluwe van Staatsbosbeheer, Maarten Verboom, directeur van Dedicon (producent van toegankelijke informatie) en een aantal mensen met een visuele beperking. Het is de eerste route in Nederland waar met een kaart én gesproken tekst de beleving van de natuur een extra plus krijgt.

Natuur beleefbaar maken voor iedereen

Staatsbosbeheer wil iedereen laten genieten van de natuur. Dit geldt ook voor mensen met een visuele beperking, voor wie er nauwelijks voorzieningen in de natuur aanwezig zijn. De geschiedenis van deze oeroude plek in het hart van de Veluwe, met de verhalen van de schaapskooi en de kudde, komt tot leven. Voor mensen met een visuele beperking voegt de gesproken tekst samen met de Twinvision-kaart hier veel toe. 

Programma

10.00 uur Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
10.15 uur Officiële opening door:

  • Mark Sandmann, wethoudergemeente Apeldoorn
  • Rianne Roeters, gebiedsmanager Veluwe, Staatsbosbeheer
  • Maarten Verboom, directeur Dedicon

10.45 uur Mensen met visuele beperking gaan op pad met kaart en geluidsdrager. Voor goedzienden is er gelegenheid om met een ondoorzichtige bril de route te ervaren.
11.30 uur Einde programma

Locatie

Schaapskooi Hoog Buurlo, Hoog Buurlo 3 (7348 BB) Radio Kootwijk.

Aanmelden kan via Frank Volkers f.volkers@staatsbosbeheer.nl of Mariska Sturkenboom MariskaSturkenboom@dedicon.nl.