menu Sluit het hoofdmenu

Retinadag 2018 in Utrecht

vindt plaats op: 
zaterdag 2 juni 2018
Het oog met o.a. de Retina

De Oogvereniging organiseert op zaterdag 2 juni de jaarlijkse Retinadag in cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht. Deze dag staat garant voor interessante (thema)bijeenkomsten waarin nieuwe inzichten, ontwikkelingen en behandeltrajecten worden gedeeld.

Programma

10.00 uur Inloop en koffie
10.30 uur Plenaire bijeenkomst met als sprekers:

  • Drs. Cindy Boer; Samenvatting van de presentaties op het Retina International Congres in Auckland, Nieuw Zeeland van afgelopen februari.
  • Prof. dr. Camiel Boon; Behandeling van erfelijke netvliesaandoeningen: nieuwe ontwikkelingen en verwachtingsmanagement.

12.30 uur Lunchpauze
13.30 uur Themabijeenkomsten. Voor beide bijeenkomsten geldt dat er presentaties zullen zijn, maar er is ook genoeg ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen.

Themabijeenkomst A. Ouders van kinderen met een netvliesaandoening.

  • Prof. dr. M. van Genderen (Bartiméus); Er is een diagnose, en wat nu? Wat voor gesprek houd je met de ouders van een kind dat net een diagnose heeft gekregen van een netvliesaandoening?
  • Joost van Loon: Het inrichten van een leeromgeving met hulpmiddelen die goed zijn afgestemd op de behoefte van de leerling.

Themabijeenkomst B. Lichamelijke klachten ten gevolge van slecht zicht.

  • Rosalie de Mol; Hoe kan Visio u helpen om weer in balans te komen bij lichamelijke en geestelijke klachten door afnemend zicht.
  • Jitske Stokman; Het effect van yoga op lichaam en geest.

15.30 uur Borrel en nazit

Praktische informatie

Datum en tijd: zaterdag 2 juni 2018 van 10.00 - 16.30 uur.
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht.
Voor wie: belangstellenden die zelf een netvliesaandoening hebben, ouders van kinderen met een netvliesaandoening en iedereen die interesse heeft voor deze dag.

Ga voor meer info en aanmelden naar de site van de Oogvereniging.