menu Sluit het hoofdmenu

Regiobeurs Iedereen kan lezen in Tilburg

vindt plaats op: 
woensdag 28 oktober 2015
Lezen met handleesloep

Goed nieuws voor iedereen die wil (blijven) lezen, maar daar moeite mee heeft. Op woensdag 28 oktober komt de goed toegankelijke Iedereen Kan Lezen regiobeurs (IKL) naar de Openbare Bibliotheek in Tilburg. Belangstellenden kunnen zich deze dag laten informeren en adviseren door hulpmiddelenleveranciers en professionals van Bartiméus, specialist in leven met een visuele beperking.

Tijdens de Regiobeurs worden speciale brillen, leesloepen en voorleesapparaten in alle soorten en maten gedemonstreerd. Ook is er software,waarmee bijvoorbeeld  leerboeken kunnen worden voorgelezen of teksten tijdens het typen meteen worden uitgesproken. Maar ook smartphones en tablets met spraakondersteuning bieden tal van mogelijkheden. Of een apparaat waarmee de ondertiteling van de televisie wordt voorgelezen. De leveranciers van deze zeer uiteenlopende, aangepaste producten en diensten nemen tijdens de Regiobeurs graag de tijd om u uitgebreid te informeren en om uw vragen te beantwoorden.

Bartiméus stand

In de stand van Bartiméus kunt u terecht voor vragen over het gebruik van hulpmiddelen en onderzoek. Ook is er een klein aantal hulpmiddelen om uit te proberen. De professionals van Bartiméus vertellen u graag over de vele mogelijkheden van (lees)hulpmiddelen om met een visuele beperking zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven!

Ook voor de (zorg)professional

De beurs is ook beslist de moeite waard voor (zorg)professionals. Bijvoorbeeld voor Wmo-ambtenaren en andere beleidsmedewerkers, zorgverleners, medici en interne begeleiders en zorgcoördinatoren uit het onderwijs. Verder is de beurs interessant voor partners, familieleden en vrienden van mensen met verminderd gezichtsvermogen, dyslexie of laaggeletterdheid.

De beurs is gratis toegankelijk!

de Bibliotheek Midden-Brabant (ga naar hun website voor routebeschrijving)
De Kennismakerij, Burg. Brokxlaan 879 (ingang gebouw 88) (5041SB Tilburg)
Openingstijd: 10.00 - 16.00 uur.