menu Sluit het hoofdmenu

Regiobeurs Iedereen Kan Lezen in Nijmegen

vindt plaats op: 
woensdag 18 november 2015
Audio boeken lezen

Goed nieuws voor iedereen die wil (blijven) lezen, maar daar moeite mee heeft. Op woensdag 18 november komt de goed toegankelijke Iedereen Kan Lezen regiobeurs (IKL) naar de Openbare Bibliotheek in Nijmegen. Belangstellenden kunnen zich laten informeren en adviseren door hulpmiddelenleveranciers en professionals van Bartiméus, specialist in leven met een visuele beperking.

Tijdens de Regiobeurs worden speciale brillen, leesloepen en voorleesapparaten in alle soorten en maten gedemonstreerd. Ook is er software, waarmee bijvoorbeeld leerboeken kunnen worden voorgelezen of teksten tijdens het typen meteen worden uitgesproken. Maar ook smartphones en tablets met spraakondersteuning bieden tal van mogelijkheden. Of een apparaat waarmee de ondertiteling van de televisie wordt voorgelezen. De leveranciers van deze zeer uiteenlopende, aangepaste producten en diensten nemen tijdens de Regiobeurs graag de tijd om u als bezoeker uitgebreid te informeren en om vragen te beantwoorden.

Bezoek de Bartiméus stand

In de stand van Bartiméus kunnen bezoekers terecht voor vragen over onderzoek en revalidatie. Ook kunt u een klein aantal hulpmiddelen uitproberen en de professionals van Bartiméus beantwoorden graag al uw vragen over de diverse mogelijkheden om met een visuele beperking zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven!

Ook voor de (zorg)professional

De beurs is ook beslist de moeite waard voor (zorg)professionals. Bijvoorbeeld voor Wmo-ambtenaren en andere beleidsmedewerkers, zorgverleners, medici en interne begeleiders en zorgcoördinatoren uit het onderwijs. Verder is de beurs interessant voor partners, familieleden en vrienden van mensen die kampen met verminderd gezichtsvermogen, dyslexie of laaggeletterdheid.

de Bibliotheek Gelderland Zuid (locatie Dukenburg)
Zwanenveld 90-98 (6538 SC) Nijmegen
Openingstijd: 10.00 - 16.00 uur.