menu Sluit het hoofdmenu

Regiobeurs Iedereen Kan Lezen in Enschede

vindt plaats op: 
woensdag 23 september 2015
Iedereen Kan Lezen Regiobeurs komt naar Enschede

Goed nieuws voor iedereen die wil (blijven) lezen, maar daar moeite mee heeft. Op woensdag 23 september komt de voor iedereen toegankelijke 'Iedereen Kan Lezen' regiobeurs (IKL) naar de Openbare Bibliotheek in Enschede. Belangstellenden kunnen zich laten informeren en adviseren door hulpmiddelenleveranciers en professionals van Bartiméus, specialist in leven met een visuele beperking.

Tijdens de regiobeurs worden speciale brillen, leesloepen en voorleesapparaten in alle soorten en maten gedemonstreerd. Ook is er handige software, waarmee bijvoorbeeld leerboeken worden voorgelezen of teksten tijdens het typen gelijk worden uitgesproken. Maar ook smartphones en tablets met spraakondersteuning bieden tal van mogelijkheden. Of een apparaat waarmee de u de ondertiteling van de televisie hoort. De leveranciers van deze zeer uiteenlopende, aangepaste producten en diensten nemen tijdens de regiobeurs graag de tijd om iedereen uitgebreid te informeren en om vragen te beantwoorden. Ook Bartiméus informeert u graag over de vele mogelijkheden!

Expertise Bartiméus

In de stand van Bartiméus kunt u terecht voor vragen over het gebruik van iPad, smartphones, Android en ICT-aanpassingen. Ook is een klein aantal hulpmiddelen uit te proberen. De professionals van Bartiméus vertellen u graag over de vele mogelijkheden van (lees)hulpmiddelen om met een visuele beperking zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven!

Ook de (zorg)professional is welkom

De beurs is ook beslist de moeite waard voor (zorg)professionals. Zeker voor u als Wmo-ambtenaar of beleidsmedewerker, zorgverlener, interne begeleider of zorgcoördinator in het onderwijs. Verder is de beurs interessant voor partners, familieleden en vrienden van mensen die te maken hebben met verminderd gezichtsvermogen, dyslexie of laaggeletterdheid.

De gratis toegankelijke 'Iedereen Kan Lezen Regiobeurs' voor mensen met een leesbeperking (in welke vorm dan ook) is op woensdag 23 september van 10.00 - 16.00 uur in de Openbare Bibliotheek, Pijpenstraat 15 (7511 GM) in Enschede. Telefoon: 053 - 480 48 04.