menu Sluit het hoofdmenu

Première dansvoorstelling De onzichtbare Danser

vindt plaats op: 
zaterdag 19 september 2015
De Onzichtbare Danser

De Onzichtbare Danser is een zinnenprikkelende dansvoorstelling die ervaren wordt met de ogen dicht. Geluid wordt tastbaar en bewegingen kruipen je onder de huid. Hoe kijk je naar dans als je niet kan zien? Sluit je ogen om voorbij de vorm van dans te kunnen zien en ontdek hoe diep de ervaring kan gaan. De première is op zaterdag 19 september in Amsterdam en u kunt erbij zijn!

Voor het creatieproces van De Onzichtbare Danser heeft de bedenker van deze dansvoorstelling Eline van Ark samengewerkt met blinde en slechtziende mensen, buurtbewoners uit de Amsterdamse Transvaalbuurt en (dans)kunstenaars. Samen met hen heeft ze de mogelijkheden van luisterdans onderzocht, en met hun feedback, kennis en ervaring als basis heeft Eline de uiteindelijke choreografie vorm gegeven. Het stuk is nu klaar om in première te gaan. Een choreografie met een bijzondere perspectiefwisseling, toegankelijk voor zowel blinde als ziende mensen!

Ode aan het luisteren

Het tweede deel van de avond krijgt geluid een heel andere betekenis in de pianosolo van Marion von Tilzer. Ook dat is een ode aan het luisteren, aan geluid dat bijna tastbaar wordt. Waar de geluiden van de onzichtbare danseres je fantasie tot leven zullen wekken, zal de piano van Marion de ruimte verzadigen met klank.

Zowel de dans als de muziek in deze avond zijn teruggebracht tot een pure, ruwe vorm.

U bent van harte welkom op zaterdag 19 september om 20.30 uur in Theater Oostblok in Amsterdam (Adres: Tweede van Swindenstraat 26). Ga voor het bestellen van tickets naar de website van Oostblok.