menu Sluit het hoofdmenu

PILOT Kindtraining 'Brussendag' in Lochem

vindt plaats op: 
woensdag 24 oktober 2018

Een dag speciaal voor broertjes en/of zusjes van het visueel beperkte kind in de leeftijd van 8 - 14 jaar.

Deze training is mogelijk interessant voor u als u vragen heeft over:

Het gelijk verdelen van de aandacht in uw gezin met een broer/zus met een visuele beperking. Er gaat veel aandacht naar het kind met de visuele beperking er zijn vaak extra afspraken, er komt iemand speciaal voor het kind met deze beperking en er worden in de vakanties binnen Bartiméus diverse activiteiten georganiseerd.

Voor de broers en zussen is dit niet altijd leuk. Enkele ouders vroegen ons specifiek om een activiteit voor hun. Dit willen we graag organiseren!

Opzet van deze training:

Deze dag staat in het teken van ontspanning, aandacht verdelen, ervaringen uitwisselen en samen iets maken. We zullen samen een verhaal maken, hier de juiste geluiden bij zoeken en dit combineren tot een hoorspel. Gelukkig hoeven we niet alles zelf te kunnen, want Géry Groot Zwaaftink komt ons helpen! Hij is professioneel troubadour: verhalenverteller en liedjeszanger. Kijk maar eens op zijn website.

Om 10.00 uur beginnen we met een inloop. Er is koffie en thee voor de ouders en we stellen ons even voor. Om 10.30 uur gaan de ouders hun eigen gang en begint ons programma onder begeleiding van Géry Groot Zwaaftink.

Tussen de middag eten we met elkaar, de lunch wordt door ons verzorgd en daarna oefenen we onze verhalen en maken we de zaal klaar voor de voorstellingen.

Om 15.00 uur is iedereen weer welkom (ouders, broer/zus, opa of oma) om te luisteren en te kijken naar wat we gemaakt hebben.

De hele dag worden er ook opnames gemaakt van de voorbereidingen en ook de optredens worden gefilmd. Hier wordt voor jullie een DVD van gemaakt die je thuisgestuurd krijgt. Zo heb je een mooi aandenken aan de dag!

Er wordt een eigen bijdrage van € 5,00 gevraagd.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u vragen en/ of interesse, neem dan contact op met uw behandelaar/begeleider van Bartiméus.

Bent u geen cliënt van Bartiméus, neem dan contact op met onze afdeling Aanmelding en Informatie. Telefoon 088 - 88 99 888, elke werkdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.