menu Sluit het hoofdmenu

Open Dag Zorgboulevard Rotterdam

vindt plaats op: 
zaterdag 21 april 2018
Zorg op de zorgboulevard

Op zaterdag 21 april bent u van 11.00 tot 15.00 uur welkom tijdens de Open Dag op de Zorgboulevard aan de Maasstadweg in Rotterdam. De (zorg)organisaties aan de Zorgboulevard hebben hun best gedaan om voor u diverse interessante activiteiten, rondleidingen en acties samen te stellen. Ook Bartiméus laat graag zien wat de mogelijkheden zijn als het gaat om slechter- en niet-zien.

In aanloop naar de Open Dag stellen we elke week drie vragen aan de deelnemers. Deze keer is Bartiméus aan het woord.

 • Waarom mogen de bezoekers jullie kraam zeker niet overslaan?
  Slecht zien of blind zijn is een zwaar onderwerp, maar op de open dag willen we mensen op een leuke en ontspannen manier bewustmaken van hoe lastig het leven kan zijn als je slecht ziet.
 • Wanneer is voor jullie de open dag geslaagd?
  Als mensen meer inzicht hebben gekregen in leven met een visuele beperking, maar natuurlijk ook als mensen een gezellige dag hebben gehad!
 • Welke tip wil jij tot slot meegeven aan de bezoekers van de open dag?
  Je hebt maar één paar ogen, zorg daarom goed voor ze! Ga op tijd naar de oogarts wanneer u klachten ervaart.

Tijdens de Open Dag kunnen belangstellenden bij de kraam van Bartiméus, op het Ervaringsparcours, zelf ervaren hoe het is om blind of ernstig slechtziend door een drukke straat te moeten bewegen. U kunt ook een buzzel, een legpuzzel voor mensen met een visuele beperking, maken met een ervaringsbril. Hierdoor krijgt u een idee hoe slechtziende mensen zien. Verder biedt Bartiméus u informatie en tipkaarten. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met diverse kleine hulpmiddelen.

Nieuwsgierig geworden naar het programma van de andere deelnemers? Lees er alles over op: www.opdezorgboulevard.nl/opendag.

Programma

 • 11.15 uur: Opening van de open dag door dansschool MOVES! Rotterdam
 • 12.00 uur: Modeshow met borstprothese, lingerie, nachtkleding en haarwerken
 • 12.30 uur: Optreden popkoor J2Sing
 • 13.30 uur: Modeshow met borstprothese, lingerie, nachtkleding en haarwerken
 • 14.00 uur: Optreden popkoor J2Sing