menu Sluit het hoofdmenu

Open Dag Bartiméus Onderwijs in Lochem

vindt plaats op: 
woensdag 20 november 2019

Bent u zich aan het oriënteren op een basisschool? Onze basisschool in Lochem biedt een optimaal toegankelijke, veilige en uitdagende leeromgeving aan kinderen met een visuele beperking. Ervaar het zelf op woensdag 20 november tijdens onze Open Dag.

Bij Bartiméus Onderwijs Lochem bieden we basisonderwijs aan leerlingen van 4 – 12 jaar die slechtziend of blind zijn. Wij gaan uit van het principe: 'Gewoon waar het kan en speciaal waar het moet!'

Dit betekent dat wij hetzelfde onderwijs geven als op de reguliere basisschool met dezelfde vakken, dezelfde methodes, dezelfde toetsen, ook de CITO eindtoets en dezelfde lestijden.

Erg trots zijn we op onze schoolspeeltuin. Het is voor onze leerlingen een uitdagende en veilige plaats om te spelen. Deze tuin is verdeeld in verschillende zones die elk uitnodigen tot spelen en ontdekken. In de tuin bevinden zich onder andere het mollenbos (klim- en klautertoestel), de zintuigentuin voor muziek, een doolhof, een verkeerscircuit, een schommel, een zandbak en een rustplek met picknicktafel.

Aanvang 10.30 uur

De Open Dag begint om 10.30 uur en duurt tot 15.00 uur.

Van 10.45 tot 11.45 uur hebben ouders en kinderen de mogelijkheid om de klassen te bezoeken.

Kennismarkt

Daarnaast is er een doorlopende kennismarkt. Er zijn allerlei kramen met voorbeelden van lesmethodes die we gebruiken in de school. Daarnaast kan iedereen ervaren hoe de speciale aanpassingen van deze methodes werken in braille of vergrotingen

Ook kunnen ouders en kinderen kennismaken met de (tactiele) materialen waarmee we bijvoorbeeld werken bij handvaardigheid of rekenen.

Ons adres

Bartiméus Onderwijs is gevestigd aan de Graanweg 1B in Lochem.

Een routebeschrijving vindt u hier

Graag ontmoeten wij u op 20 november. Ervaar zelf onze kennis en ervaring en vooral ook hoe het bij ons is.  Welkom!