menu Sluit het hoofdmenu

OOGdag in VUmc Amsterdam: Goed ziend ouder worden?

vindt plaats op: 
zaterdag 31 oktober 2015
OOgdag in VUmc Amsterdam

Zaterdag 31 oktober organiseren het VUmc en de Oogvereniging een speciale OOGdag in het VUmc Amsterdam. De dag duurt van 12.30 - 17.15 uur en Bartiméus is één van de deelnemende organisaties! U kunt met ons kennismaken tijdens een lezing en u bent welkom in onze informatiestand.

“Niet 100 jaar oud, maar 100 jaar verder!”

Zo zelfstandig mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. Deze wens was er toen en leeft nu nog sterker bij mensen met een visuele beperking. Bartiméus, de landelijke expertise-organisatie, ondersteunt iedereen die verlies ervaart bij het zien. Zowel bij baby’s, kinderen, jongeren als senioren. Maak daarom tijdens de OOGdag kennis met onze deskundige en bevlogen professionals.

Een goed leven

Bartiméus wil een bijdrage leveren aan een goed leven voor mensen die slechtziend of blind zijn. Niet meer alleen voor 'kinderen en jongelieden' zoals 100 jaar geleden, maar voor mensen van alle leeftijden en in alle levensfasen. Kwaliteit van leven bepalen mensen met een visuele beperking zelf. Zij voeren de regie over hun leven en maken daarbij hun eigen keuzes. Onze professionele medewerkers ondersteunen hen hierbij. Daarbij zijn wij ons continue bewust van de constante en snelle veranderingen in de samenleving. Maar samen zijn we in staat om tot passende antwoorden en oplossingen te komen!

Bezoek de Bartiméus stand

Bij onze stand zijn onze professionals Lex van den Bos en Henk Stam aanwezig. Zij hebben samen meer dan 50 jaar ervaring in de (oog)zorg met en voor mensen met een visuele beperking. Zij adviseren u graag over het gebruik van verlichting en hulpmiddelen.

Ook Marc van de Berg, onze computeradviseur, is aanwezig. Hij verstrekt u graag informatie over het gebruik van iPad/tablets, smartphone en handige aanpassingen op uw computer. In de stand hebben we verschillende aangepaste smartphones, iPads/tablets voor u klaarliggen om zelf uit te proberen. En uiteraard vertellen we graag welke apps handig voor u kunnen zijn. Ook kunt u diverse soorten verlichting uittesten. En ook met al uw vragen kunt u deze dag bij de Bartiméus medewerkers terecht.

Locatie
VU medisch centrum
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Kijk voor meer informatie over het totale programma, de workshops, de deelnemende zorgorganisaties enzovoort op de website Oogdagnh.nl.